Нови артисти на сцената на Transfiguration Festival

0


Дата на събитието: 06.08.2015

Сподели

Shares

Transfiguration

Вече сме ви разказвали за Transfiguration Festival, който ще се проведе от 6 до 9 август в родопското село Долен. Тази година е първото издание на фестивала, който обединява в себе си музика, лекции, прожекции, работилници и ателиета на най-прогресивните имена в съвременните приложни изкуства, архитектурни решения и дигитални технологии.

Заради многобройните запитвания за еднодневни билети, организаторите на Transfiguration Festival обявяват 40 ексклузивни пропуска, валидни само за един фестивален ден. Билетите са на цена от 60 лв., важат за фестивален ден по избор на купувача и вече са налични в мрежата на Eventim в цялата страна.

Строящият се специално за Transfiguration Festival амфитеатър ще бъде открит на 6 август с изпълненията на Бalkansky с Теодосий Спасов и превърналите се в легенда Исихия, за които това ще бъде първи концерт за последните 10 години. Във втория ден на събитието на сцената излизат музикантите от унгарската фолклорна формация The Moon and the Nightspirit, които също така ще закрият музикалната част на фестивала на 9 август. The Moon and the Nightspirit ще разкажат със средствата на музиката стари унгарски приказки и ще потопят всички присъстващи в атмосферата на родния си фолклор.

The Moon and The Nightspirit

Заедно с унгарците, на 7 август, на сцената се качват smallman – една от най-ярките родни алтърнатив рок групи и гостите от Гърция – Villagers of Ioannina City.

Третият фестивален ден ще бъде завладян от музикантите от турската етно гордост Baba Zula и интерпретиращите по уникален начин уърлд и етно мотиви Irfan и Kayno Yesno Slonce, които ще представят новите си албуми. За да има подобаващ и незабравим завършек на фестивала, вечерта на 9 август внушителният амфитеатър ще се преобрази в своеобразен кино екран, на който ще се прожектира премиерно пълнометражната версия на документалния филм „Това е България“.

Поради естеството на фестивала и мястото на провеждането му, билетите за Transfiguration Festival са пуснати в ограничен тираж от 1024 броя. Те могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в страната на цена от 130 лева. Освен пълната фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, билетите включват места на охраняемите паркинг и къмпинг зони. За да получат своите места, посетителите трябва да регистрират идентификационния номер на билета си на уебсайта на фестивала.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.