Адреналин и силни емоции на Пампорово Байк Фест

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Тодор Тодоров
Снимка: Тодор Тодоров

С голям вело фестивал беше даден официален старт на летния туристически сезон в Пампорово. Над 170 състезатели от цялата страна, както и стотици други колоездачи посетиха курорта и караха по отлично подготвените над 30 км специализирани трасета и маршрути за практикуване на планинско колоездене.

По време на Пампорово Байк Фест се състояха три зрелищни байк състезания в различни дисциплини: състезание по форкросс, състезание за деца на възраст от 10 до 14 години, традиционното състезание по спускане – Pamporovo Bike Cup, както и премиерата за България на един от най-очакваните байк-филми – UnReal.

Събитията се проведоха в три поредни дни, като началото беше дадено с надпреварата в атрактивната дисциплина форкросс. Форкроссът представлява спускане на четирима човека едновременно по специално изградено трасе включващо в себе си много големи скокове, бабуни и виражи. Първенец в дисциплината стана Георги Радев, който беше почти без конкуренция и показа много скоростно и стабилно каране по техничното трасе. След него се наредиха Никола Христов, Димитър Мънев и Станимир Меразчиев.

Снимка: Тодор Тодоров
Снимка: Тодор Тодоров

В състезанието за деца на възраст от 10 до 14 години се включиха над 20 малчугани, които показаха завидни умения и много потенциал за развитие. Организаторите за събитието бяха избрали трасето „The Flow” на Велопарк Пампорово за арена на надпреварата, защото то е изключително подходящо както за начинаещи, така и за професионалисти. Най-добре в малката възрастова група от 10 до 12 години се представи Йордан Анчев, следван от Николай Желев и Михаил Петрински.

При по-големите от 13-14 годишни младежи категорична победа завоюва една от бъдещите надежди на планинското колоездене в България – Румен Белезирев, следван от Иван Борисов от отбора на Riders United и Григор Бълчанов от Тритон Екстийм.

В състезанието по спускане Pamporovo Bike Cup 2015 конкуренцията беше най-оспорвана.
То беше първи кръг от Българските даунхил серии, които ще се провеждат през цялата година на няколко различни дестинации. Всички състезания ще бъдат обединени с общо класиране и ранкинг система. Повече за проекта можете да научите на www.race-resies.com.

Pamporovo Bike Cup 2015 се проведе по изцяло новото състезателно трасе за даунхил на Велопарк Пампорово, което е изключително разнообразно и включва в себе си много технични участъци и препятствия като корени, скали, скокове, стръмни части, завои с обратен наклон, както и един Нисан X Trail позициониран на финалния дървен скок.

За най-кратко време със сложното двукиометрово трасе успя да се справи представител на Гърция – Константинос Андриотис с голяма преднина пред всички родни състезатели.

На второ място след него успя да се класира Стивиан Гатев, следван от националния ни шампион по спускане Росен Ковачев.

При юношите най-добре се представи Теодор Маврудиев от петричкия отбор Виво.

До него на почетната стълбица се качиха Лъчо Савов от отбора на Гравити и Денислав Ангелов от Екстрийм Моушън Велико Търново.

И така с много адреналин и приятни емоции беше даден официален старт летния туристичеки сезон в курорта и четвъртата година на Велопарк Пампорово. С новите попълнения от трасета тази година, парка се превърна в най-големия специализиран парк за маунтин байк, не само в България, но и в региона.

дреналин и силни емоции на Пампорово Байк Фест

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.