Дизела втори на маратона на Олимп

0
 

Сподели

Shares

Кирил Николов-Дизела – най-добрият ни планински бегач и ориентировач, се класира на второ място на най-престижното състезание по планинско бягане в Гърция – Olympus Marathon.

Участниците стартираха по изгрев слънце от древния град Дион, изкачиха Олимп и финишираха в гр. Литохоро. В състезанието тази година взеха участие над 1000 души. Теренът, по който се движеше трасето е изключително труден и предизвикателен. Той е дълъг 44 км и включва 3000 метра положителна денивелация.

Кирил Николов-Дизела

Кирил завърши Olympus Marathon с време 4:43:53, на 7 минути и 17 секунди от победителя Йесед Ернандез. През по-голямата част от трасето, двамата се движеха на малка разлика, като решаващо бе финалното спускане.Трети остана гръцкият представител Димитриос Теодоракакос с време 4:50:08.

„Предизвикателството беше голямо. Трасето, изкачването, денивелацията, легендата – всичко това направи състезанието сериозно и трудно. Конкуренцията беше на ниво, както очаквах. Класирането ми не е това, което планирах, но се радвам, че участвах в състезанието – завърших с добро време. Благодаря за подкрепата на всички в България и на екипа на XCoSports, който беше с мен тук.“, каза Дизела минути след награждаването.

Кирил Николов-Дизела

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.