Мост, от който ти се разтреперват краката?

0
 

Сподели

Shares
Екстремни мостове
Снимка: Ред Бул

Опасни, високи, примитивни, страшни – тези мостове висят на различни места по света, но всичките до един биха накарали краката ви да се разтреперят. Това са 10 от най-екстремните мостове на планетата.

Хюсаини в Пакистан. Снимка: Ред Бул
Хюсаини в Пакистан. Снимка: Ред Бул

Висящият мост Хюсаини в Пакистан е известен като най-опасният в света. Не е трудно да се разбере защо дори от една единствена снимка. Всяка стъпка по него изисква много вяра, а понякога и молитви. Хюсаини е истинско чудо на инженерната мисъл. Гледката обаче си струва.

Екстремни мостове
Кашмир, Индия. Снимка: Ред Бул

Този мост е впечатляващ, но интересна е и мотивацията на човека, който е имал смелостта да отпусне поне една от ръцете си, за да си направи селфи, преминавайки по него. Мястото е Кашмир, а реката, която бушува под моста е част от Индийските Хималаи.

Екстремни мостове
Меконг, Китай. Снимка: Ред Бул

Река Меконг тече през шест държави в Югоизточна Азия – Китай, Бирма, Лаос, Тайланд, Камбоджа и Виетнам. На някои места, като това в Китай, тя изобилства от бързеи. Един от начините да се премине са люлеещи се над водната стихия въжета. Колкото и абсурдно да изглежда, те се използват, както се вижда и от снимката с преминаващото момче.

Екстремни мостове
Западна Нова Гвинея. Снимка: Ред Бул

По този висящ, „леко“ издънен мост в Западна Нова Гвинея движението е не само направо към отсрещния бряг, но и нагоре. Ще ви се наложи, освен да търсите здрави греди по него, и да се набирате по въжетата или придържате, слизайки.

Екстремни мостове
Индонезия. Снимка: Ред Бул

Този мост в Индонезия изисква много добър баланс и сериозна концентрация. Представете си обаче, че трябва да преминавате по него минимум два пъти на ден, за да отидете на училище, както правят тези деца.

Екстремни мостове
Бразилия. Снимка: Ред Бул

Този бразилски мост сред джунглата за щастие не е направен по необходимост, а заради забавление. Уловката при него е, че гредите, по които се стъпва, не са стабилно закрепени, а се люлеят. Ще трябва да се залюлеете и вие, за да преминете по него.

Екстремни мостове
Непал. Снимка: Ред Бул

Тези мостове, част от маршрут за изкачване на Еверест, са почти постоянни. Всяка година те се поставят от шерпите, които предвождат туристи из високите части на Хималаите. Въпреки, че изглежда обезопасена, това обикновено се оказва една от най-коварните части от изкачванията Еверест, особено когато се преминава с тежка раница на гръб.

Снимка: Ред Бул
Австрия. Снимка: Ред Бул

Не всеки страшен мост представлява рушаща се купчина греди, придържана от въжета някъде в средата на джунглата. Този е в Австрийските Алпи, добре поддържан е, но не по малко предизвикващ отделяне на адреналин. Част е от траверс и по него се преминава с осигуровка.

Екстремни мостове
САЩ. Снимка: Ред Бул

Този мост в Щатите също е добре поддържан, но ще ви отведе почти в облаците. Желателно е да си носите въже и каска, за да се разходите по него, защото отдолу ви очаква бездънна пропаст.

Керала, Индия. Снимка: Ред Бул
Сред короните на дърветата. Керала, Индия. Снимка: Ред Бул

Макар и да не изглежда така, това вероятно е най-безопасният мост от списъка. Той е част от хотелски комплекс в Индия. За посетителите, които се застояват повече на бара, обаче не се препоръчва.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.