Bratislava City Downhill 2015 с българско участие

0


Дата на събитието: 20.06.2015

Сподели

Shares

Градските даунхил серии в България приключиха и е време за наистина голямото състезание – Bratislava City Downhill 2015. То е планирано за 20 юни в словашката столица и е едно от най-елитните градски спускания в света, част от City Downhill World Tour 15.

Bratislava City Downhill 2015
Снимка: Stranophoto.com

В третия кръг на световния градски даунхил тур ще се включат трима от най-бързите състезатели в българските серии. Това са Стивиан Гатев, Росен Ковачев и Тодор Киров. За жалост, победителят Иван Колев няма да има възможност да участва, но вместо него ще се състезава Тодор Киров.

Росен Ковачев
Победителят при мъжете във Велико Търново Росен Ковачев. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity

След първите две издания на City Downhill World Tour, които бяха в южноамерикански градове в Бразилия и Чили, състезанието идва на европейска почва. Изборът на Братислава съвсем не е случаен. Столицата на Словакия има перфектните условия за безкомпромисно трасе. То започва от вътрешността на историческата част на града – Кралския дворец от IX век. Финалът пък ще бъде близо до мястото, на което Мария Тереза е коронована през 1743 г. Същинска разходка между вековете.

Друга причина за изборът на Братислава е словакът Филп Полк – най-голямата звезда на този спорт и реално човекът, който прави най-много за развитието му. Той е атлет на Ред Бул и е пряко замесен в проектирането и създаването на трасето и обещава тази година то да бъде по-зрелищно от всякога.

Интервю на 360° с Полк, взето по време на гостуването му във Велико Търново, можете да видите тук

Bratislava City Downhill 2015
Снимка: Stranophoto.com

Ако искате да попиете от градската даунхил атмосфера на състезанието и да разберете как ще се представят тримата българи, следете 360mag. Екип на екстремното списание е на Bratislava City Downhill 2015 заедно със Стивиан Гатев, Росен Ковачев и Тодор Киров и ще ви покаже в снимки, текст и видео какво се случва по стръмните улици и стълби на града.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.