Повече места за скейт в София със #SofiaSkateCity

0


Дата на събитието: 21.06.2015

Сподели

Shares

Една нова петиция на гражданска инициатива за изграждане на общински скейт паркове в София оживи скейт общността и всички, които я подкрепят. Идеята е занемарени площадки в столицата да се превърнат в места за каране.

SofiaSkateCity

Според петицията, която подготвиха скейтъри, в града има много пресъхнали басейни и други площи, превърнати в сметища. Те са опасни, а в същото време имат ресурс да бъдат превърнати в площадки за скейтборд, BMX, лонгборд, кънки и други и така да станат нещо полезно.

SofiaSkateCity

Инициатори на кампанията, озаглавена #SofiaSkateCity, са голям брой свързани с градските спортове хора и организации. Става въпрос за най-активните практикуващи тези спортове, както и спортни клубове, магазини, медии и организации, стоящи зад почти всичко свързано с тези спортове на територията на София. Сред тях са Спортен Клуб „А-Теам“, Сноуборд и скейтборд клуб „Genex“, Скейт отбор – BLOK BOYS, Скейтборд & BMX отбор „The Band“ и други.

SofiaSkateCity

Ако искате да подкрепите петицията, можете да го направите, но преди 21 юни. На тази дата ще отбележим Международния ден на скейтборда – GO SKATEBOARDING DAY и ще бъде внесено искането в Столична община. За късния следобед пък е подготвен концерт на едно от знаковите за скейт-културата в София места – Паметника на съветската армия, където любими звезди на младите хора в София ще подкрепят инициативата.

Петицията можете да подкрепите на #SofiaSkateCity.

SofiaSkateCity

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.