Денислав Ангелов – между планинския и градския даунхил

0
 

Сподели

Shares

Денислав беше един от участниците в серията състезания по градски даунхил тази година. Той се спусна по трасетата на Велико Търново, Габрово и Плевен, имаше едно първо място при младежите и много силни карания. Едно от тях обаче не беше по състезателното трасе, а пълна импровизация – по калдъръмените улички и стълби на Търново.

Денислав Ангелов. Снимка: Любомир Ботушаров
Денислав Ангелов. Снимка: Любомир Ботушаров

В това каране Денислав, заедно с Тони Тодоров, бяха гидове на шампиона по дърт джъмп Блек Самсон. Те показаха на британеца места, за които невинен човек не би си представил, че могат да стават за спускане с колело. Ето какво разказа за тях Блейк:
„Имах огромната привилегия да остана един ден повече, след състезанието, и тези две местни момчета, страхотни карачи, ме разведоха наоколо и ми показаха страшни маршрути, някои различни места, които смятам, че трябва да бъдат част от трасето догодина, защото имаше много тесни и бързи участъци. Беше страхотно, те направо разцепваха и беше доста трудно да се придържам към тях. Като местни те все пак си знаят терена.„ Цялото интервю с Блейк можете да видите тук.

За останалото – състезанията, градските серии, планинското колоездене и вдъхновението от Блейк, ни разказа Денислав лично.

Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity
Денислав Ангелов. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity

ВИЗИТКА:

Денислав Ангелов
На 16 години
От Велико Търново
Състезател в дисциплините Даунхил и Ендуро
Отбор: Extreme Motion
Кара по-сериозно от 2 години
Велосипед: TREK

Ти участва и в трите състезания от градските серии. Как минаха те? Доволен ли си?
Всичко беше супер, евала на организаторите! Беше доста интересно, защото карахме на различни трасета в различни градове.

Как се класира?
В Търново станах първи. В Габрово бях трети на квалификациите, но на финалното спускане спуках гума и останах доста назад в класирането. В Плевен пък ми падна веригата, което също ми попречи да се кача на стълбичката и се класирах на шесто място.

Кое трасе ти хареса най-много?
Трасето във Велико Търново. То имаше и горска и градска част, а градската беше много добра за каране.

А кое ти хареса най малко?
Това в Плевен – заради многото въртене.

Денислав Ангелов
Награждаването във Велико Търново. Снимка: Тодор Тодоров

Във Велико Търново, като част от снимките на екипа на Red Bull JOURNEYversity, ти и Тони Тодоров карахте с Блейк Самсон. Какво ви даде това каране?
Карането с Блейк беше страхотно. То ми даде повече увереност при спускането в градската среда. За мен беше важно, защото когато караш с човек на неговото ниво винаги може да научиш нещо ново.

С кой колоездач искаш най-много да караш в момента и къде?
Бих искал да карам отново с Блейк, но този път по трасетата на Пампорово.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.