VίvoActive – умният спортен часовник

0
 

Сподели

Shares

„Някои умни часовници работят с един вид смартфон, а VίvoActive работи с вашия“ – това казват от Garmin за своя полезен, малък уред. Той представлява умен GPS часовник за активен начин на живот и по-добър баланс между работа и почивка.

VίvoActiveСпортният часовник VίvoActive е нов продукт на Garmin, който насърчава активността и може да бъде изключително полезен. Той има вградени приложения за бягане, каране на колело, голф, плуване, следене на активност, които ще ви помогнат да имате поглед непрекъснато върху вашия статус, дори когато сте далеч от телефона си.

VίvoActive

Ако бягате, с VίvoActive и вграденото му приложение “RUN” можете да следите броя крачки и пулса си, изгорените калории, да измервате изминатото разстояние. С него ще можете да си набелязвате и цели и да следите напредъка си към достигането им. Ще можете да имате поглед и база за сравнение и за общата си активност през денонощието, включително за това по колко и как спите и движите ли се достатъчно. Часовникът е изключително полезен и за тези, които обичат да тичат в планината и пресечени местности. Те могат да използват неговата GPS функция, която ще им помогне да се ориентират по-добре, ще им изчертае и запамети трак, който могат да използват отново и да споделят с приятели.

VίvoActiveИнтересна е и функцията за колоездене. GPS-поддръжката на часовника измерва време, разстояние, скорост и калории. Vívoactive е съвместим със сензори като скорост, каданс и сърдечна честота за измерване на напредъка в колоезденето.

Освен за тичащи и колоездещи, часовникът е полезен и за всички запалени по водните спортове. Той има воден рейтинг 5 ATM, което означава, че може да плувате и да се къпете без излишни тревоги. Vívoactive има специална функция за плуване „SWIMMING“, която работи с технология базирана на акселерометър. Чрез нея автоматично може да се измерват обща дължина, обиколки, изгорени калории, средната сесия и интервала. Можете да следите дори броя на загребванията и средни стойности. Плувното приложение може да изчисли ефективността ви с swolf. Ще можете да прегледате вашето време и разстояние само с един поглед. Interval Count пък ви позволява безпроблемно паузиране и след това възобновяване на тренировката.

VίvoActiveБлагодарение на Garmin Connect, часовникът се превръща в безценно устройство за всеки, който спортува и иска да следи напредъка си по време на тренировки. С него можете да печелите виртуални значки за допълнителна мотивация. Можете и да се присъедините към онлайн предизвикателства да се конкурирате и да се съревновавате със семейство и приятели по целия свят.

Дори и да не спортувате активно, няма да ви се отрази зле да се раздвижите малко повече. Това е и една от целите на Vívoactive. Той следва напредъка ви, дори когато не упражнявате определена дейност. Приложението за проследяване на активността следи вашите стъпки, за да научи сегашното ви ниво на активност, като след това възлага постижима дневна цел за брой стъпки. Червена лента за активност се появява на дисплея, след 1 час на неактивност. Просто ходете в продължение на няколко минути, за да възстановите лентата. Задайте режим за следене на съня, когато си лягате и vívoactive ще следи вашата почивка.

Макар да е малък и лек, с тънък, удобен дисплей, часовникът е изключително надежден. Животът на батерията му е до 3 седмици в режим часовник и до 10 часа в като GPS, след което можете да я презаредите бързо и лесно.

VίvoActive

VίvoActive е снабден със:
Ултра-тънък екран с висока резолюция, видим под директна слънчева светлина. Той има и цветен тъчскрийн.
GPS, вграден в устройството
SMART нотификации. Когато сдвоите часовника със смартфон, леки вибрации ще ви уведомяват, че имате входящо обаждане, sms, имейл или среща в календара, плюс нотификации от социални мрежи и други приложения. Стига да желаете, разбира се.
Функция RUNNING (БЯГАНЕ). Тя следи скорост, време и разстояние.
Функция GOLFING (ГОЛФ) CYCLING (КОЛОЕЗДЕНЕ). Измерва време, разстояние и скорост.
Функция SWIMMING (ПЛУВАНЕ). Следи разстояние, скорост и замах.
ACTIVITY TRACKING (СЛЕДЕНЕ НА АКТИВНОСТ). Тази функция може да брои стъпки, изгорени калории и изминато разстояние през деня. На дисплея, освен въпросната информация, излиза и лента за неактивност, която ви мотивира да се раздвижите, ако сте се заседели твърде дълго.
AUTO SYNC. Часовникът се синхронизира автоматично със смартфон в ‘стратегически’ моменти през деня.
CONNECT IQ. Безплатно сваляне на приложения за изглед на часа, джаджи, полета за данни и други приложения от Connect IQ store на Garmin.
GARMIN CONNECT™. Синхронизиране с Garmin Connect за запаметяване, планиране и споделяне на прогреса ви и присъединяване към онлайн предизвикателства.

Повече за VίvoActive, неговите възможности и начините да се сдобиете с такъв часовник можете да научите от Garmin.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.