BOA: връзките са отживелица

0
 

Сподели

Shares

Нека ви разкажем една кратка история, пък да видим дали ще се разпознаете в нея. Представете си, че ходите по пиринското Конче, да речем, когато връзките на обувките ви се развързват и се спъвате в най-неподходящия момент. Неприятно нали? Също толкова неприятно и изненадващо се пада и когато подмятащите се връзки се заплетат в трънаци и клони. Започвате да се чудите къде в обувката да ги наврете, за да не пречат, но ако ги подпъхнете под езика, например, става неудобно за ходене. Звучи ли ви познато?

Dynafit

Е, има една система за завързване, която елиминира всички тези досадни проблеми. Казва се BOA и замества стандартните връзки със стоманени, които са захванати за механична ролка. С нейна помощ обувките се натягат бързо, лесно и прецизно, без да имате нужда от познания по моряшки и алпийски възли. Корекции по пристягането може да се правят буквално с едно движение. Системата разпределя натиска на връзките равномерно, вместо да го концентрира в определени точки.

Dynafit

Освен при спортните и планински обувки, BOA намира приложение и в каските, медицината и работното облекло. Системата не задържа вода, кал и лед и така намалява теглото на обувката.

BOA е измислена през 90-те години от калифорнийския сърфист Гари Хамърслаг, след като се мести в Колорадо със семейството си. Там той бързо изпитва на собствен гръб недостатъците на традиционните връзки в сноуборд обувките и кънките за хокей и решава да ги поправи.

Една от марките, които с отворени обятия прегръщат новата система е Dynafit, известна с любовта си към модерните технологии, която винаги я държи крачка напред и ѝ позволява да създава тенденции. BOA присъства в модели обувки като Dynafit MS Feline X7 и Dynafit MS Pantera X7.

Иновативна екипировка от Dynafit - Dynafit X7 Feline GTX
Dynafit MS Feline X7

Обувките Dynafit със система BOA, както и още много качествена екипировка, ще намерите в магазин Adventure shop на бул.„Черни връх“ 84 в София, както и онлайн в Adventure-shop.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.