На Витоша след училище

0
 

Сподели

Shares

Учебната година приключва и от Столична община използват повода, за да поканят учениците на планина.

На 12 юни, петък, на Витоша ще се проведе туристически празник за учениците. Те ще могат да се разходят от Княжево до Момина скала. Преходът трае около 2.30 – 3 часа и достига до 1485 метра надморска височина. Хижата се намира на 1 километър от Златните мостове и до нея може да се стигне и по съкратения маршрут.

Витоша

 

Организаторите от Столична община съвместно с Български туристически съюз и Планинска спасителна служба, казаха, че ще акцентират върху „уменията за оцеляване в планината, спорт в условията на планината, възможности за изява на „туристическата сцена”“. Те обещаха да има и въжен „тролей” за по-смелите. За кокетните пък ще има „Мис” и „Мистър” Момина скала 2015 с индивидуални награди. Ще има и състезание по опъване на палатка и дърпане с въже.

Осигуряват се сандвич и вода на всеки участник, а задължение на учители и ученици е да се екипират с удобни обувки и подходяща за планината екипировка.

В празника могат да участват ученици от 5 до 12 клас, водени от преподаватели от съответното училище. Детските градини също могат да се възползват от възможностите на полянката до хижа „Момина скала”

Сборният пункт е в 8.30-9.00 часа на последната спирка на трамвай № 5 в кв. “Княжево”.

Училищата, които искат да участват, трябва да направят предварителни заявки на: главен координатор: П.Чернева, тел./факс: 981 07 44, 0887 928 552 или на pcherneva@sofia.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.