360° уикенд: 5-7 юни 2015

0
 

Сподели

Shares

Ако по някаква случайност се чудите как да прекарате идващия уикенд, ще се опитаме да ви помогнем. Наоколо и по-далеч има достатъчно събития, които да осмислят дните от петък до неделя. А вие си решавате дали да ни послушате или да се организирате за нещо интересно сами.

Вижте звездата и бъдещето на шосейното ни колоездене. На 5 юни (петък) от 18 ч. пред магазин DragZone Младост (Младост 1, бл. 54А) най-добрият ни колоездач през този сезон – Николай Михайлов, ще връчи новите спортни екипи на младежкия отбор на DRAG. Ники вече записа историческо участие в „Джиро д‘Италия“, а кой знае, може сред младежите да се крие следващата голяма звезда на спорта у нас.

Ники Михайлов. Снимка: Velocafe
Ники Михайлов. Снимка: Velocafe

Михайлов и отборът на Drag вкупом ще участват и в следващото важно събитие от колоездачния календар – Изкачването на Витоша (6 юни, събота). Трасето се вие само по шосе в продължение на 20 км от резиденция „Бояна“ до хижа „Звездица“ и е с обща денивелация от 1069 м.

Колоездачно изкачване на Витоша на 6 юни
Ако предпочитате други спортове в планината, можете да тичате до хижа „Козя стена“ в Троянския дял на Средна Стара планина. Еднодневното бягане Wild Goat Run е на 6 юни, предлага две трасета – 10 и 24,4 км и е отворено за всички.

Wild Goat Run
Помогнете на бедстващите деца в Непал след унищожителните земетресения в азиатската страна, като посетите благотворителната изложба „Заедно в Непал“ (до 7 юни, неделя), подредена в централното фоайе на НДК. Можете да направите дарение или да си купите снимка от изложбата до 15 юни оттук.

„Заедно в Непал“
Международният въздушен фестивал „Ел Йелмо“ е от 5 до 7 юни в Андалусия, Южна Испания. Там най-добрият ни акропарапланерист Веселин Овчаров ще участва в състезание, за което се стартира буквално от кулата на старинен замък.

Международен въздушен фестивал „Ел Йелмо“ - Сегура де ла Сиера

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.