Kazuma: Родени в Хаваи, готови за сърф

0
 

Сподели

Shares

Едва ли има по-подходящо място за раждането на един сърф от Хаваи. Точно от там идват дъските Kazuma. За 25 години от фабриката на компанията са излезли над 40 000 дъски. Те порят някои от най-големите вълни по света и перфектни „туби“, върху тях се носят топ сърфисти и напълно начинаещи.

Kazuma

Дъските, които правят Kazuma, са сърфове, бадълбордове, SUP-ове и кайт дъски. Подходящи са не само за морето, но и за езера, язовири, реки – почти всеки водоем с повече фантазия може да се превърне в игрище за Kazuma. Освен по хавайските плажове, тези дъски се справят перфектно и в българските условия.

Фабриката на Kazuma, която се намира на остров Мауи, е наистина уникална. Те е направена така, че сърфистът да може да види с очите си как се създава дъската му. В нея работят някои от големите местни майстори, т.нар. „шейпъри“, които цял живот са оформяли сърфове. Резултатът са дъски, направени и тествани от най-добрите в света в този спорт.

Основоположникът и кръстник на Kazuma също спокойно може да се нареди сред големите в спорта. Името му е Мат Казума Киношита и е роден и израснал в Хаваи. Повече от 30 години той почти не е слизал от сърфа и сред постиженията в професионалната му кариера е Шампион на САЩ. По-късно от шампион в състезанията се превръща в такъв, но в създаването на дъски. На занаята го научава не кой да е, а легендата Ben Aipa. Мат Казума толкова се вдъхновява от създаването на сърфове, че и до ден днешен може да бъде забелязан да оформя дъски във фабриката в Мауи, да експериментира с нови материали и форми. „Моята цел е да създавам най-добрите сърфове, които могат да бъдат купени с пари“ – казва Мат.

Kazuma
Мат Казума Киношита

Част от 40-е хиляди сърфа, създадени във фабриката на Kazuma, се намират в България – в двата физически магазина Basecamp в София и онлайн. Ще ги намерите на бул. „Ал. Стамболийски“ 46, на бул. „Черни връх“ 90 и в Basecamp-shop.com.

Новият магазин Basecamp на XCoSports в София
Новият магазин Basecamp на XCoSports в София

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.