Грандиозен финал на Българските градски серии

0
 

Сподели

Shares

Поредицата колоездачни състезания по спускане в градска среда приключиха с финала в Плевен. Над 100 човека от цялата страна се включиха в екстремното колоездачно шоу и показаха завидни умения по техничното трасе. Най-добре при мъжете се представи Иван Колев, който добави нови 100 точки към общия си резултат, с което успя да се изкачи от трето на първо място в генералното класиране.

Българските градски серии, Плевен
Снимка: Concept Creative

Българските градски серии се проведоха през целия месец май в три родни града – Велико Търново, Габрово и Плевен, а общо в турнира се включиха над 250 състезатели. Главната цел на организаторите от Консепт Криейтив за провеждането на сериите беше да „вкарат“ спорта в града и да запознаят възможно най-много хора с тази атрактивна дисциплина.

Българските градски серии, Плевен
Снимка: Concept Creative

Трасето в Плевен беше с дължина от един километър и включваше в себе си множество интересни препятствия – голямо количество стълби, скоростни отсечки, скокове, Nissan Juke, виражи и масивни дървeни конструкции.

Участниците в състезанието бяха разделени в общо 6 възрастови групи. „Добро впечатление направи факта, че през последните няколко състезания броят на юношите се изравнява и дори надминава този на мъжете, което е сигурен признак, че спорта се развива в добра посока и събира все повече привърженици.“ – казаха от Консепт Криейтив.

Българските градски серии, Плевен
Снимка: Concept Creative

Най-добре при младежите се изяви местният състезател от Плевен – Мартин Ненчев, които освен първи при юношите се нареди и на четвърто място в общото класиране от кръга. До него на стълбичката се качиха Лъчо Савов и Теодор Мавродиев.

При мъжете, където надпреварата беше на много високо ниво, най-добре успя да се представи Иван Колев от RAM bikes с време 2:03.42. Той демонстрира много стабилно каране и скорост през целия ден и със завидна лекота се справи с техничното трасе. На второ място, само с 34 стотни разлика, успя да се класира друг състезател на RAM bikes – плевенчанинът Боби Крумов. Трети остана националният ни шампион по спускане Росен Ковачев от отбора Gravity, спонсориран от RAM. Един от основните претенденти за спечелването на титлата – Стивиан Гатев, който даде първо време на квалификацията с 6 секунди преднина пред останалите, претърпя падане на финала и остана на осма позиция.

Българските градски серии, Плевен
Снимка: Concept Creative

След финалния кръг на Българските градски серии, вече са ясни и победителите в турнира, а именно: Иван Колев на първо място, Росен Ковачев на второ и Стивиан Гатев на трето място. Участниците в турнира се бориха за много примамлива награда – уайлд карт и покрити разноски за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19-ти юни тази година.

Организаторите на събитието и Ред Бул България зарадваха призьорите с новината, че не само победителят ще получи наградата, а всички заедно ще се включат в световното и ще карат рамо до рамо с едни от най-големите имена в света.

Българските градски серии, Плевен
Снимка: Concept Creative

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.