Малките колоездачи и първите „кръгчета“

0
 

Сподели

Shares

При децата първото колело, първите „кръгчета“, са неща, които оставят следа и се помнят дълго. За да имат хубавия спомен и да направят своя старт на две гуми, за тях е важно колелото да бъде подходящо за ръста и възможностите им. Тук обаче идва въпросът за родителите как да успеят да направят най-добрия избор. Често те са раздвоени между това колелото да е по-голямо, за да може да се използва поне две години, но и детето да не се изплаши, а да се чувства спокойно и уверено с него.

“Желанието на клиентите да извлекат максимума не е само българска черта. Навсякъде по света родителите искат най-доброто, най-удобното, безопасното и най-практичното колело за детето си” – разказват от веригата магазин Байк Център. Заради това и производителите на велосипеди в световен мащаб са се ориентирали отдавна как да създават велосипедите си така, че да отговарят на всички тези изисквания.

Specialized
Specialized

Ще дадем за пример моделите на Specialized. Чрез тях могат да се покажат всички аспекти на мечтания детски велосипед. Особено ценна е геометрията, разработена от експерти – медицински и технически, така че да е удобна за детето, с разположените напред педали и силно скосена горна тръба. Седалката, дръжките и кормилото са създадени за максимален комфорт. Не на последно място е важно и как изглежда колелото, за да може малкият му собственик да се гордее с него и да иска да дефилира в парка.

Cube
Cube

Друга сериозна марка, която прави велосипеди и за деца, мислейки за дребните детайли, удобството и израстването на малките колоездачи, е Cube. Едно от най-големите предимства, освен немското качество, е разнообразието. Детските велосипеди на Cube са за момиченца или за момченца, за по-малки или по-големи, за напреднали или за първи кръгчета, включително популярните напоследък колела без педали за най-най-малките, които буквално прохождат на две гуми.

Cross
Cross

Качествени детски велосипеди обаче не идват само в Щатите и Германия, има и такива от България. Един от добрите примери са колелата Cross. Фирмата е производител и износител, следи световните тенденции, съобразява се с тях и прилага иновативност и сигурност в моделите за деца. Освен качеството и разнообразието, цените на Cross също заслужават внимание.

Освен да има колело, с което да се чувства добре, за детето са важни и велосипедните аксесоари и сигурността. Затова родителите не бива да приключват грижата само с осигуряването на двуколесно. В никакъв случай не трябва да се пренебрегва задължителната каска, която отдавна вече не е аксесоар, а неизменна част от велооборудването. От полза ще бъде малкият колоездач да има и звънче, наколенки, фарчета, бидонче за вода, кошничка и други аксесоари. Освен, че ще бъде по-сигурно и приятно, така колоезденето става и по-атрактивно за децата.

Specialized

Един от най-често срещаните проблеми с детските велосипеди е доста прозаичен – децата растат. От магазини Байк Център обаче са намерили удобно и практично решение – тяхната система BUY BACK. Фирмата изкупува продадените от нея велосипеди и ги заменя за нови такива, когато децата израснат съответния размер.

И не на последно място остава поддръжката. Важно е колелото, макар и малко, да се следи да бъде в изправност. Да е с работещи спирачки, смазана верига, удобно поставена седалка и да не създава дискомфорт и опасност за малкия колоездач. Ако детето е по-голямо и кара само или с приятели, е добре и някой да му обясни основни неща за функционирането на колелото – как да оправя паднала верига, как да използва правилно скоростите и т.н.

Cube

За всичко, свързано с малките колоездачи и техните велосипеди – от избора, консултацията, аксесоарите, до поддръжката и съветите, можете да разчитате на верига магазини Байк Център. Те са общо 6 в София, плюс сайта Bikescenter.bg. Представител за България са на водещи световни марки като Specialized, Cube и много други.

И за да няма „Тате ще ми купи колело, ама друг път“, ви препоръчваме да заведете малкия колоездач в някой от магазините на Байк Център на следните адреси и заедно с консултантите да му помогнете да избере най-подходящото за първите си „кръгчета“ или по-сериозното каране:

кв. Лозенец, ул. Богатица 20
жк. Младост 1, бл. 1А
кв. Редута, ул. Живко Николов 41
кв. Изток, ул. Райко Алексиев 3
кв. Овча Купел бул. Президент Линкълн, бл.107
кв. Люлин, бул. Джавахарлал Неру, бл.752

Онлайн магазин: www.bikescenter.bg
Facebook: Bikes Center

Байк Център
Байк Център – Люлин

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.