Часовник Canyon CNS-SW7″ Weather Master VII

2
 

Сподели

Shares

Многофункционален часовник за любителите на природата и спорта, снабден с компас и барометричен сензор, който дава информация за атмосферното налягане и надморската височина. С функция прогноза за времето, която е относително вярна и актуална за около 3-12 часа. Термометър, таймер, второ време, крачкомер и хронометър с памет до 100 обиколки са другите полезни функции на този спортен часовник.

Компас: Работи в реално време 8 секунди след влизане в режима. Освен в цифров и буквен вид (286 deg, West-North-West), информацията за посоките на света се визуализира и графично. По периферията на дисплея ще се появят три единични черти и три една до друга, показващи Север. Въртящият се пръстен служи за фиксиране на посоката „хардуерно“. Ако е необходимо отново да се определят посоките след изминаване на 8-те секунди, трябва просто да се натисне бутонът Start и компасът отново ще ни ориентира. Преди първоначалното включване на часовника и след смяна на батерията, е необходимо да се калибрират всички сензори. Калибрирането на компаса протича много бързо и лесно. Достатъчно е да завъртите часовника около собствената му ос два пъти и да укажете магнитната деклинация, с което калибрирането приключва.

Алтиметър: Алтиметърът е другата изненада – точността му е 1 метър. Освен това, след като е калибриран и сверен с някой репер, в рамките на 24 часа показанията му са доста точни. Има графично изобразяване на профила на движение. Едно хоризонтално деление отговаря на 1 час, докато, както при барометъра, вертикалните деления са съвсем условни. Предвидена е възможност за съхраняване на 24 измерени височини, съдържащи час, минути и надморска височина за измерването. В последствие от паметта винаги могат да бъдат извикани отделните измервания. Чувствителността на алтиметъра е впечатляваща.

Canyon CNS-SW7" Weather Master VII

Барометър: Характерен е с това, че показва нивото на атмосферното налягане в две зони – на морското ниво и в текущото местоположение. Чрез калибриране може да се коригира само налягането на морското ниво. Измерва налягането на всеки един час и използва данните за построяване на графиката. Едно хоризонтално деление отговаря на един час, но едно вертикално деление е съвсем условно и показва посоката на промяна. Поради тази причина графиката понякога обобщава данните и променя своя вид при съвсем малка разлика в налягането.

Термометър, който е малко инертен и се влияе до голяма степен от температурата на ръката. Ако искате да измерите по-точно температурата, трябва да свалите часовника от ръката и да го оставите в покой поне 15 минути.

Прогнозата за времето е относително вярна и актуална за около 3-12 часа, и се визуализира с помощта на няколко икони – слънце, облаче и дъждовни капки, които се показват на дисплея в комбинация.

Батерията е стандартна CR2032 и се продава почти във всеки магазин за електроника на цена от 2 до 5 лв.

Характеристики:
Термометър (°C/ °F) от -10 до 60°C (14 – 140°F)
Алтиметър: -700 – 9,000 m
Барометър: -300 – 1100 hPa/mbar
Компас
Прогноза за времето
Ежедневна аларма
Възможност за звуков сигнал на всеки кръгъл час.
Календар
Устойчив на удар, прах
Водоустойчив при обичайна, всекидневна употреба
Дисплей: LCD
Каишка от полимер
Размери: 250х50х17 мм
Тегло: 0.050 кг
Гаранция: 24 месеца
Цена: 165 лв.
Търсете го в www.sportdepot.com и по-добрите спортни магазини.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. проблемът е ,че лесно може да излязат от строя всичките му функции.от задната му страна са изходите на сензорите и при влизане на вода в тях те направо се пообъркват.изводът е часовникът да се пази от влага и да се сваля дори при миене на ръцете.забелязах ,чепри изтръскване от пръските вода които бяха попаднали след обилен летен дъжд до час и половина часовникът пак си влезе в ритъм.

  2. С какви размери е този часовник. От дадените не ми става много ясно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.