Адам Ондра планира да изкачи Стената на зората за 24 часа?

0
 

Сподели

Shares

Едно кратко видео интервю разбуни духовете в катерачния свят. Ако може да му се вярва, суперзвездата на спортното катерене Адам Ондра планира да изкачи една от най-трудните големи стени в света – Стената на зората на Ел Капитан в парка „Йосемити“, само за 24 часа. Припомняме, че първото свободно изкатерване на Стената отне на Томи Колдуел и Кевин Джоргесън 19 дни.

Адам ОндраНе публикуваме видеото, защото е с доста лошо качество. Допълнително съмнение хвърля фактът, че в интервюто се виждат само отговорите на Ондра, а въпросите са представени като текст извън кадър. Така че със сигурност ще очакваме още информация по темата, но ако заявката на чеха е реална, тя си е истинска новина, затова решихме да я споделим с вас.

Ето какво казва Ондра в интервюто:

Какви са бъдещите ви цели?
Искам да посветя повече време на катеренето в планините и на мултипич маршрутите (с повече от едно въже, б.а.), затова Йосемити определно е в списъка ми, а кой знае, може би след няколко години и други планини като Каракорум и тези в Патагония.

Йосемити? А Стената на зората?
Със сигурност Стената на зората е една от най-добрите линии, които някога съм виждал.

Колко дълго бихте тренирал за нея?
Зависи от стила, с който искаш да я изкачиш.

Бихте ли я изкатерил наведнъж, от един опит?
Не знам, мисля, че маршрутът е постижим в рамките на 24 часа, но това, разбира се, е супер, супер трудно и ще изисква месеци подготовка.

Изкачването на Стената на зората в рамките на един 24-часов опит реална цел ли е за вас?
Да.

Повече за Адам Ондра вижте тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.