Документален филм за земетресението в Непал

0


Дата на събитието: 01.06.2015

Сподели

Shares

„Вторичен трус: Бедствие в Непал” изследва науката на сеизмологията и поредицата разрушителни земетресения в Непал

Вторичен трус: Бедствие в Непал

Разрушителното земетресение, което разтърси Непал в края на април, причини огромно унищожение и доведе до смъртта на повече от 8 000 души, включително 18 алпинисти в базовия лагер на Еверест, които бяха затрупани от лавина, вследствие на труса. Исторически сгради в центъра на столицата Катманду бяха сринати със земята, а редица стари семейни домове изчезнаха под облаците прах.

Скоро на ще се появи нов документален филм, който изследва земетресението с магнитут от 7,8 по Рихтер на 25-и април, 2015 г. и последвалия вторичен трус от 7,3 по Рихтер на 12-и май, 2015 г. Едночасовият филм „Вторичен трус: Бедствие в Непал” ще бъде излъчен на 1-и юни, от 23:00 ч. по Discovery Channel.

Вторичен трус: Бедствие в Непал

„Вторичен трус: Бедствие в Непал” ще включва интервюта с експерти и сеизмични симулации, с които науката обяснява земетресенията. В документалния филм присъстват видео кадри от спасителните акции в Катманду, новинарски репортажи и ексклузивно представяне на новите технологии и изследвания, които се правят, за да помогнат на човечеството да предвижда и да се справя по-добре с природните бедствия. „Вторичен трус: Бедствие в Непал” ще разкрие пред зрителите завладяващите истории на оцелелите след стихията, сред които са майка, чието дете е било затрупано в продължение на 22 часа и студент, който се озовава под многоетажна сграда на площад Дурбар. Документалният филм ще разкаже и историята на младоженци, които биват затрупани от лавина, докато са в базовия лагер на Еверест. Видеа и още кадри, споделени в социалните медии и направени от очевидци, ще допълнят страховитата картина на разрушението.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.