Вело-кино за финала на “До работа с колело”

1


Дата на събитието: 31.05.2015

Сподели

Shares

Най-работливите велосипедисти в най-велосипедните градове и най-силните отбори от класациите на Bike2Work в кампанията “До работа с колело” ще бъдат отличени на 31 май с кратка церемония в София и отпразнувани с велосипедно кино на открито.

Ще разберем колко велосипедни километри навъртяха участниците в кампанията през тази година, какво се случва в горещите велосипедни точки в столицата и в страната. Освен с ексклузивни данни от преброяването на велосипедисти в столицата, ще научим и как кампанията накара велосипедисти от различни градове да започнат промяна в своя град.

До работа с колело

„Финалът на месеца за ходене до работа с колело избрахме да е различен и провокативен. Традиционното софийско велошествие ще заместим с велосипедно кино на открито. Каним ви заедно с велосипедите ви да погледнем в една сходна на нашата реалност – в голям град страдащ от задръстени улици, но пълен с велосипедисти които започват промяната.“ – разказаха организаторите от „Велоеволюция“.

С филма Auto*Mat ще потърсим вдъхновение и подтик към велосипедно бъдеще на нашите градове. Чешкият режисьор Мартин Маречек разказва лична история за велосипедния активизъм в Прага. Жанровото съчетание на документ, анимация, и музикален клип пита: Велосипедист или популист е кмета на Прага?
Ние ли управляваме града или той нас?
Кое от действията на пражките велосипедисти да приложим у нас? – нека видим в неделя,
31 май от 20 ч. при кръглия бар в градината Св.Седмочисленици в София.

Събитието се осъществява с подкрепата на магазини Стената, Велодиспансер Fix&Ride и Чешки център, София.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.