Международен въздушен фестивал „Ел Йелмо“

0


Дата на събитието: 05.06.2015

Сподели

Shares

Големият Международен въздушен фестивал „Ел Йелмо“ ще се проведе по традиция в Андалусия, Южна Испания от 5-и до 7-и юни. Събитието привлича пилоти от цяла Европа. Просторната зона за излитане е на върха на едноименната планина, а официалното поле за кацане е 1000 метра по-надолу.


Част от фестивала е и състезанието по фрийстайл парапланеризъм Monumental Acro Series (5-и юни). Интересното е, че състезателите излитат буквално от кулата на стариннния замък Сегура де ла Сиера и летят пред него. Най-добрият ни акропарапланерист Веселин Овчаров също ще участва в състезанието.

Международен въздушен фестивал „Ел Йелмо“ - Сегура де ла Сиера
По време на фестивала той ще представи и филмите си Fly Again от Хаваите и Desert Winds от Намибия. Повече за Весо Овчаров вижте тук.

Районът, където се провежда „Ел Йелмо“ е идеален за въздушни спортове. Подходящи термики има от февруари до ноември. Става и за крос кънтри паларапланеризъм.

Ел Йелмо е една от най-красивите местности в Южна Испания. Сгушена е в красива долина в безлюдните северни части на Андалусия. Ел Йелмо означава Шлемът и от въздуха се разбира защо. Високата 1800 метра планина има заоблена форма. Тя е една от най-високите в района и е дом на резервати, които заедно оформят една от най-големите защитени зони в Испания.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.