Весо Овчаров на европейско турне

0
 

Сподели

Shares

Най-добрият ни акропарапланерист Веселин Овчаров си е подредил натоварена, но пък много приятна програма до края на пролетта и началото на лятото. Интересното е, че всички събития, които го очакват, ще се случват в рамките на Стария континент.

Весо Овчаров на европейско турнеНаскоро Весо беше зарадван с нова екипировка, която ще ползва по състезания и проекти, затова сега е време тя да бъде изпробвана. А това изисква специално място – с голяма височина и над вода, което прави тестовете по-безопасни. Затова Веселин ще пътува към Италия и по-точно – Лаго Ди Гарда, където ще може да тренира и бейсджъмпинг от Монте Бренто – един от най-популярните спотове за практикуване на спорта.

Весо Овчаров на европейско турне
На 5-и юни предстои фрийстайл състезанието Monumental Acro Series в Испания. Интересното за него е, че се излита буквално от кулата на стариннния замък Сегура де ла Сиера в Андалусия и се лети пред него. „Това е едно от най вълнуващите неща, които съм имал като опит в летенето и е време да отида пак“, казва Весо. Състезанието е част от големия Международен въздушен фестивал „Ел Йелмо“, на който парапланеристът ни ще представи филмите си Fly Again от Хаваите и Desert Winds от Намибия.

След испанските приключения Веселин се отправя към Турция, където го очаква голям проект, който обаче той предпочита засега да запази в тайна.

Следва състезание и едновременно един от най големите екстремни фестивали в света – „Екстремспортвеко“ във Вос, Норвегия (21-28 юни). „Грандиозно мероприятие е“, твърди Весо за фестивала, който смесва спорт с култура.

Весо Овчаров на европейско турне
Накрая Овчаров отново ще се придвижи през Италия за кратка тренировка „и ще се домъкнем към София за X Point Sofia.“ Балканските екстремни игри са на 3-5 юли.

Това е „краткият план“ на Веселин Овчаров за идния месец и половина, а вие можете да сте сигурни, че ще ви държим в течение за всичко ново и интересно около него.

Повече за Весо вижте тук.

Весо Овчаров на европейско турне

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.