6 години „Зелени дни“

0


Дата на събитието: 21.05.2015

Сподели

Shares

Наближава шестото издание на „Зелени дни“ – ежегоден фестивал за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи, организиран съвместно от БААТ и Одисея-ин, с подкрепата на Столична община. За втора година форумът ще се проведе пред Паметника на Съветската армия между 21 и 24 май.

„Зелени дни“ 2015Четирите дни на открито са дългоочакван повод за среща между хора с прогресивно екологично мислене и природосъобразен начин на живот, производители на биосертифицирани храни и напитки, туристически бизнеси и нови дестинации, зелени къщи, магазини за планинска екипировка и къмпинг. Своите каузи и дарителски акции ще представят граждански инициативи, водещи природозащитни организации и зелени бизнеси. Те не само ще запознаят столичани и гостите на града с разнообразни начини за отговорно използване на природните ресурси и устойчиви бизнес модели, но и ще се опитат да създадат трайна промяна в обществените нагласи в полза на уважение към културното и природно наследство и живите традиции на България.

Традиционно изложението „Зелени дни“ върви ръка за ръка с целодневна културна и спортна интерактивна програма. Тя ще включва фотоизложба на природозащитна тематика, концерт, представяне на традиции и обичаи от Шоплука и не само. Най-малките ще могат да се включват в състезания по колоездене, катерене, йога и др., както и в атрактивни творчески ателиета с екологична насоченост.

„Зелени дни“ 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.