Нови артисти на Беглика фест 2015

0


Дата на събитието: 27.08.2015

Сподели

Shares

Както вече стана ясно, тази година отново ще има Беглика фест. Датите са 27-30 август, а списъкът с артисти и теми на форумите продължава да нараства.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015

Четирите дни съпътствани от пълната луна в Родопите ще бъдат озвучавани от музикални ритми под мотото ТВОРИ-ИГРАЙ-БЪДИ. На сцената се очаква да се появят култовите KABA HORO, които ще могат да влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтидж фънк, афро и сърф звучене. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени. В проекта Kaba Horo Любо привлича микс от музиканти с колоритни пътища на развитие: Емил Илиев – записвал с Данчо Радулов, Корал Еган и Еркан Огур; Георги Станков – концертиращ с Чарли Папазов и Les Gitans de Sarajevo; Нено Илиев – популярен с групата си Romaneno; Венци Радев – част от група Ikadem – Balkan Fusion.

След участията в големи европейски фестивали като Roskilde ’09, Porto Musical ’10, Womex ’11, Rec-beat ’12 и Sziget ’14, Коста Костов също ще разтресе и беглишката поляна. БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще е горд домакин на глобъл джипси баунса на базирания в Германия българин, който отдавна е надскочил експериментирането само с родни ритми и е в непрекъснато търсене на най-доброто от световното музикално наследство. Сетовете на DJ KOSTA KOSTOV, двигателят на ежемесечните Balkan Express и Global Player партита в Кьолн и Дортмунд, са енергичен бленд от „звуци от тук – от там“, включващи собствени композиции, ремикси и машъпи, в които балканското, средиземноморското, африканското и бразилското флава звучене се срещат в зареждащ електростил.

SURBAHAR е друго отдавна чакано попълнение в звученето на БЕГЛИКА ФЕСТ и предстоящото издание е моментът на неговата реализация. Зад името Surbahar стои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал и др., а към настоящия момент развива още проектите Samodelia и TubeFx. Музиката на Surbahar е бленд от ембиънт, световно звучене, IDM/прогресив, транс и трипинг техно. Тя носи на Павел Стойчев договор със световния лейбъл Chill Om Rec и го превръща в първия европейски продуцент с албум, издаден в Индия, и последван от магично турне, минаващо през емблематичната Гоа, Калкута, Бангалур и Мумбай. На сцената на БЕГЛИКА ФЕСТ заедно с Павел ще видим и концертиращите с него музиканти, представящи музиката му в пълната ѝ прелест и въздействие – Surbahar Live Band.

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата – ключът към бъдещето хармонично общество. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие – очаквайте скоро подробна информация.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще се проведе между 27-ми и 30-ти август в местността Батлъбоаз, на брега на яз. Голям Беглик, Западни Родопи. Билети можете да закупите още от сега на сайта на Тicketlogic

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.