Нови артисти на Беглика фест 2015Дата на събитието: 27.08.2015
0

Сподели

0Shares
0 0

Както вече стана ясно, тази година отново ще има Беглика фест. Датите са 27-30 август, а списъкът с артисти и теми на форумите продължава да нараства.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015

Четирите дни съпътствани от пълната луна в Родопите ще бъдат озвучавани от музикални ритми под мотото ТВОРИ-ИГРАЙ-БЪДИ. На сцената се очаква да се появят култовите KABA HORO, които ще могат да влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтидж фънк, афро и сърф звучене. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени. В проекта Kaba Horo Любо привлича микс от музиканти с колоритни пътища на развитие: Емил Илиев – записвал с Данчо Радулов, Корал Еган и Еркан Огур; Георги Станков – концертиращ с Чарли Папазов и Les Gitans de Sarajevo; Нено Илиев – популярен с групата си Romaneno; Венци Радев – част от група Ikadem – Balkan Fusion.

След участията в големи европейски фестивали като Roskilde ’09, Porto Musical ’10, Womex ’11, Rec-beat ’12 и Sziget ’14, Коста Костов също ще разтресе и беглишката поляна. БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще е горд домакин на глобъл джипси баунса на базирания в Германия българин, който отдавна е надскочил експериментирането само с родни ритми и е в непрекъснато търсене на най-доброто от световното музикално наследство. Сетовете на DJ KOSTA KOSTOV, двигателят на ежемесечните Balkan Express и Global Player партита в Кьолн и Дортмунд, са енергичен бленд от „звуци от тук – от там“, включващи собствени композиции, ремикси и машъпи, в които балканското, средиземноморското, африканското и бразилското флава звучене се срещат в зареждащ електростил.

SURBAHAR е друго отдавна чакано попълнение в звученето на БЕГЛИКА ФЕСТ и предстоящото издание е моментът на неговата реализация. Зад името Surbahar стои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал и др., а към настоящия момент развива още проектите Samodelia и TubeFx. Музиката на Surbahar е бленд от ембиънт, световно звучене, IDM/прогресив, транс и трипинг техно. Тя носи на Павел Стойчев договор със световния лейбъл Chill Om Rec и го превръща в първия европейски продуцент с албум, издаден в Индия, и последван от магично турне, минаващо през емблематичната Гоа, Калкута, Бангалур и Мумбай. На сцената на БЕГЛИКА ФЕСТ заедно с Павел ще видим и концертиращите с него музиканти, представящи музиката му в пълната ѝ прелест и въздействие – Surbahar Live Band.

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата – ключът към бъдещето хармонично общество. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие – очаквайте скоро подробна информация.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще се проведе между 27-ми и 30-ти август в местността Батлъбоаз, на брега на яз. Голям Беглик, Западни Родопи. Билети можете да закупите още от сега на сайта на Тicketlogic

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.