75 000 публика на Red Bull Cliff Diving в Ла Рошел

0
 

Сподели

Shares

Световните серии по височинни скокове на Ред Бул продължиха турнето си с рекорден брой публика и неочаквани обрати в Ла Рошел, Франция. 13 от най-добрите атлети в света достигаха скорост от 85км/ч по време на три секундното свободно падане от 27,5 метровата платформа на кулата „Св.Николай“, докато бурните овации на 75 000 фена на спорта им помагаха да дадат всичко от себе си.

Red Bull Cliff Diving
Орландо Дюк: „Това беше една от най-добрите години, които сме виждали в Ла Рошел. Гмуркането е полудяло тези дни – има много трудности, но има и много качество.“

Шампионът Гари Хънт спечели, а Блейк Олдридж изпълни най-сложното гмуркане в света – две салта преднешком и назад с 5 винта. Изпълнен правилно, трикът има потенциала да изстреля бившия олимпиец на върха на сериите. Трети в състезанието се класира колумбиецът Орландо Дюк.

Разочарован остана бившият шампион Артем Силченко, победител от последната надпревара, състояла се в Ла Рошел през 2013, руснакът пропусна място на финала, губейки от директното си съревнование с Хънт.

Red Bull Cliff Diving

Разочарование, но и облекчение бяха емоциите, изпитани от Стивън ЛоБуе след като американецът удари главата си в платформата по време на втория рунд. ЛоБуе някак успя да запази своята концентрация и завърши гмуркането, но му остана дълбока рана над лявото око.

Red Bull Cliff Diving
Гари Хънт: „Невероятно е, начало на сезон, което наистина исках и успях да постигна тук в Ла Рошел… прави всичко по-специално! Тази надпревара има богата история зад себе си. Бяхме нервни, мислейки какво ли ще бъде, но днес беше страхотно – не беше прекалено студено, почти нямаше вятър. Условията бяха перфектни – най-добрите които сме имали в Ла Рошел – публиката беше изключителна и да завърша на върха на подиума е черешката на тортата.“

Втората спирка на Red Bull Cliff Diving 2015 – Ла Рошел, носи подходящо име за подобно състезание – в превод „малката скала“. Френският град бе домакин за пети път на световния елит във височинните скокове във вода.

Red Bull Cliff Diving

Атлетите няма да разполагат с много време да се възстановят от битката в ледените води на Ла Рошел до следващата спирка в Тексас след по-малко от 2 седмици.

Red Bull Cliff Diving
Орландо Дюк

Припомняме, че тази година в сериите отново ще има и българско участие. Тодор Спасов, мъжът от корицата на брой ЛЯТО 2014 на 360°, се завръща в състезанието с уайлд кард в 6-та спирка, Босна и Херцеговина на 15-ти август.

Тодор Спасов
Тодор Спасов – корицата на летния брой на 360° от лято 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.