Градското даунхил състезание на Габрово

0


Дата на събитието: 16.05.2015

Сподели

Shares

След като планинските велосипеди превзеха улиците на Велико Търново на 9 май със зрелищното състезание, което събра над 140 участници и много публика, е време за Габрово. Там на 16 и 17 май ще бъде втората спирка от градските даунхил серии, които Concept Creative организират.

Снимка: Concept Creative
Снимка: Concept Creative

По традиция Gabrovo Challenge City DH се провежда в деня след Карнавала и е част от неговата програмата. С всяка изминала година състезанието предизвиква все по-голям интерес сред състезателите и жителите на града.

За участие в зрелищното събитие са се записали над 100 човека от цяла България, като бройката на желаещите да участват се увеличава с всеки изминал ден.

Снимка: Concept Creative
Снимка: Concept Creative

Състезателното трасе е изключително интересно и включва в себе си множество стълби, различни градски препятствия, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции. Дължината му е около километър, като стартира от Техническия университет и финишира на стълбите на Летния театър при площад Чардафон Велики.

Тази година организаторите подготвят един изцяло нов участък по трасето, с който то ще стане още по-интересно и разнообразно и ще преведе състезателите през едно от емблематичните места от миналото на града. Друго атрактивно препятствие по трасето ще бъде един Нисан Juke, който състезателите ще трябва да прескочат, за да могат да продължат напред.

Снимка: Concept Creative
Снимка: Concept Creative

Предизвикателството на Габрово ще бъде вторият кръг от Българските градски серии, които се провеждат през целия месец май. Победителя в турнира се бори за изключително примамлива награда – директен билет за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19-ти юни тази година, където ще има възможността да се запознае и да кара рамо до рамо със състезатели от ранга на Филип Полк, Томас Славик, Мики Хана и много други.

В Надпреварата ще могат да се включат всички желаещи смелчаги, уверени в своите умения на възраст над 14 години. Всеки, който иска да се регистрира за участие може да го направи, като попълни онлайн формата за акредитация в Българските градски серии на Conceptcreative.org.

Във финалната зона на състезанието всички присъстващи на място ще могат да разгледат най-новите модели на слънчеви очила Oakley, които ще се предлагат на промоционални цени, специално за събитието, както и да се освежат с Ред Бул.

Снимка: Concept Creative
Снимка: Concept Creative

ПРОГРАМА

16-ми май, събота
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела
14:00 – 18:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона, пл.Чардафон/
18:00 – Карнавално шествие – Централна градска част /начало – бул. „Априлов” (НАГ)/
20:30 – Празничен концерт – пл. „Възраждане”
Нощ на музеите

17-ти май, неделя
8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера
9:00 – 11:45 – Тренировки
12:00 – 14:00 – Квалификация
14:30 – 16:30 – Финали
Награждаване

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.