Bansko Beat: поп, инди рок и реге

0


Дата на събитието: 10.07.2015

Сподели

Shares

На 10 и 11 юли 2015 г. един музикален калейдоскоп ще оцвети Банско. Фестивалът Bansko Beat ще събере на долната лифт станция в града популярни банди, инди рок групи и реге изпълнители. Организатор на събитието е „Бохемия Ентъртейнмънт“, със специалното съдействие на Община Банско.

Първите имена от програмата на фестивала са Джеймс Артър, Mo’Kalamity & The Wizards и Shawn Lee Ping Pong Orchestra.

Първият хедлайнър на Bansko Beat – британецът Джеймс Артър, стана популярен през 2012 г. с победата си в X Factor Великобритания. Непосредствено след това излезе и първият му сингъл – Impossible. Въпреки, че оригиналът е на Shontelle, след изпълннеието на Артър песента придобива глобална популярност и се превръща в любима на над 2,5 млн. притежатели на сингъла по света. Когато говори за себе си, Артър е безкрайно лаконичен: „Казвам се Джеймс и съм текстописец, певец и… артист.“ Феновете се надяват, че тази година ще излезе и вторият му албум.


Французите Mo ’Kalamity and The Wizards са реге изненадата на фестивала. Те се появяват за първи път в България. Техният начин на живот е тяхната музика. Спокойствието, любовта и позитивната енергия извират от всеки ред на песните им, които Mo ’Kalamity сама пише и композира. Звученето им е силно повлияно от родината й Кабо Верде. Mo’ започва кариерата си като беквокалистка, но не минава много време преди да реши да сформира своя група.


Шон Лий създава инструменталния си проект Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra през 2004 г. Тогава излиза и дебютният албум на формацията – Music and Rhythm, който не е първи за продуцентa, авторa, музикантa и носителя на награди Шон. Музикалната индустрия бързо приема звученето на „оркестъра“ и не след дълго сериали, игри и филми вече са озвучени от веселите, звънки композиции на американеца. „Малкълм“, Изгубени“, „Отчаяни съпруги“, „От местопрестъплението“, „Бандата на Оушън 2“, „Банковият обир“ и още много продукции са внушили напрежение, радост и вълнение благодарение на музиката на Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra. Българската публика ще има удоволствието и да чуе една нова класика на Лий – Kiss The Sky.


Засега организаторите не издават другите имена, които ще излязат на сцената на фестивала, но обещават много изненади.

Цените на билетите са 35 лв. – еднодневен и 50 лв. – двудневен. Можете да ги намерите в мрежата на eventim.bg, а скоро ще се продават и от още един билетен оператор.

Bansko Beat

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.