Ден 4 – Red Bull JOURNEYversity – приключенското байк обучение

0
 

Сподели

Shares

Между 7 и 10 май във Велико Търново се проведе четвъртата сесия на JOURNEYversity – приключенският университет на Ред Бул и списание 360°. Темата беше колоездене, а поводът зрелищната градска даунхил надпревара по калдъръмените улички и стълбища на старопрестолната столица. След като Деница Лалева, която беше сред участниците в Red Bull JOURNEYversity, разказа за първия, втория и третия ден от приключението, е време да разберем и финала на историята.

Блейк Самсон. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity
Блейк Самсон. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity

Неделя, ден четвърти – Последни щрихи!

Дотук добре! След три дни във вихъра на екстремното усещахме нужда от почивка. Но как да пропуснем тази прекрасна възможност да разходим Блейк Самсон по многобройните потенциални трасета из Велико Търново? Събудихме се с не по-малко ентусиазъм от предните дни и се намерихме с Блейк пред хотела. В тази слънчева и свежа неделна сутрин той дойде с колелото си за даунхил. Всички бяхме много разочаровани, че липсваше неговият дърт байк, защото знаехме, че с него щеше да покаже спиращи дъха трикчета. Но все пак това е първото му идване в България. Не знаеше какво да очаква и беше поканен само за състезанието. Но обеща, че дойде отново другата година, ще донесе не един, а два дърт байка.

Блейк Самсон. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity
Блейк Самсон. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity

Заточихме се в редичка към главната улица на града. Към нас се присъединиха и двама от местните състезатели, които видяхме предния ден. Това бяха Денислав Ангелов, който стана първи при младежите, и Тони Тодоров. Заедно стигнахме до красиво и дълго стълбище, изрисувано с риби, в централната част на града, по което Блейк се пусна без да се замисля. Младежите се позачудиха и попритесниха преди също да се пробват. След това имаше прескачания на парапети, спускания по калдаръмени улички с остри завои и всякакви маймунджолъци междувременно. Момчетата следваха Блейк с все повече увереност и желание. Ако се застоявахме малко по-дълго на някои участъци, непременно събирахме тълпа от зяпачи.

Блейк Самсон. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity
Блейк Самсон, който направи специално каране във Велико Търново за филма на Red Bull JOURNEYversity. Фотограф: Константин Тръпчев,

Беше голяма игра! Не ни се искаше да се разделяме, но слънцето неумолимо се спускаше към хоризонта, а ни чакаше пътуването обратно към София. И така, последни въпроси към Блейк Самсон, последни пренареждания на техника, багажи, колела RAM и отново по колите.

По пътя наобратно разглеждахме снимки и си разказвахме преживяванията. Беше много весело наистина. Но когато се прибрах, почти заспах под душа. В главата ми препускаха многоцветни образи и всякакви звуци. Целият уикенд се случваше едновременно в съзнанието ми.

Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity
Red Bull JOURNEYversity екипът беше оборудван със същински машинарии за приключения – велосипеди RAM bikes. Фотограф: Константин Тръпчев

Благодаря на всички за споделеното преживяване. Благодаря на организаторите на състезанието и на нашия проект! Много се радвам, че екстремните спортове се развиват с такава скорост в България. Прекрасно е, че хората имат толкова ентусиазъм, но и мъдрост и предпазливост едновременно с това. Все пак, нямаше никакви сериозни наранявания, освен удари, нанесени върху егото. Но те са винаги благотворни и полезни. Докато помним, че крайната цел винаги е забавлението, животът е прекрасен! До следващото издание на JOURNEYversity!

Търново Даунтаун. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity
Търново, 2015. Фотограф: Константин Тръпчев, Red Bull JOURNEYversity

Red Bull JOURNEYversity се случи благодарение на Ред Бул, списание 360° и подкрепата на нашите партньори:
машинариите за приключения RAM bikes, които участниците в приключенския университет караха, Animal, Profiled Ltd. – официалният представител и дистрибутор на Nikon за България, Оптики Леонардо и очилата Oakley.

Понеже приключението трябва да бъде пълно, автомобилите също бяха приключенски. Велосипедите и участниците в JOURNEYversity се возеха на борда на високопроходими автомобили Great Wall – пикап „Steed 5“ и новото поколение SUV „Great Wall H6“. Пикапът Steed 5 e лидер в сегмента и пикап №1 на световните пазари, 16 поредни години е най-продаваният автомобил в своя клас на пазара в Китай, лидер на пазари като Австралия, Южна Африка и Великобритания.

Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

Повече за проекта JOURNEYversity можете да научите от тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.