Обувки HI-TEC

0
 

Сподели

Shares

От армията в града идват новите обувки HI-TEC с импрегнираща технология ION-MASK*. Създадени за британските военни, те съчетават водоустойчивост, хидрофобност, лекота и дишане – и то без цена за природата.

Обувки - Altitude Ultra WPi - Hero

За всичко това се грижи импрегниращата технология ION-MASK, при която материали като кожа, текстил и полиуретан стават устойчиви на вода. Повече за качествата на обувките HI-TEC:

Водоустойчивост – държи нивата на обувки с мембрана;
Хидрофобност – абсорбацията на влага намалява с 97%;
Олекотяване – поради липсата на специална материална мембрана обувките са по-леки с по 35 гр. всяка. Като се прибави и трудната абсорбация на влага, тежестта остава почти постоянна;
Дишане – равнява се на това на нетретирани с технологията обувки и на тези без конвенционална мембрана, т.е. абсолютно свободно.

*За технологията ION-MASK и нейната еко страна:
Обувките се поставят в камера, където се изтегля въздухът. В създаденото вакуумно пространство се третират с плазма, която способства задържането на химическото вещество за импрегнация както от вътрешната, така и от външната част на обувките. Слоят, който се получава, е с дебелина 10 нанометра. След триминутен престой в камерата въздушното налягане се възстановява, а обувките са импрегнирани.
Целият процес протича при стайна температура. На практика отпадъци няма. Въпреки че се прилагат химични вещества, количеството и съставът им не са опасни за хората и животните.

Лого Hi-Tec
Информация за продуктите на HI-TEC може да намерите в магазини www.yakobg.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.