Колоездачно изкачване на Витоша на 6 юни

0


Дата на събитието: 06.06.2015

Сподели

Shares

Второто издание на колоездачното състезание “Изкачване на Витошa”, организирано от спортен клуб DRAG, ще бъде на 6 юни.

Изкачване на Витоша
Снимка от първото издание на „Изкачване на Витоша“

Форматът на състезанието предвижда изцяло изкачване на маршрута от резиденция Бояна до хижа Звездица по шосе. Разстоянието на състезателното трасе е 20 км и както миналата година, то ще бъде освободено от движение на МПС. Общата денивилация е 1069 м.

Шосейната надпревара има за цел да съдейства за въвличане в активни спортни занимания по колоездене на все по-широк кръг от хора от всички възрасти. То е предвидено както за професионални колоездачи и отбори, така и за любители, които могат да се включат с планинските си велосипеди.

Миналата година се проведе първото издание на Изкачването на Витоша след дълго прекъсване. Участие взеха над 80 състезатели. Разстоянието от 20 км при мъжете пръв преодоля Евгений Балев, който финишира за време от 55:38 мин. Най-бърза сред жените бе Ивета Алексиева от КК Герак Враца, с резултат 1:16:52 ч. Наградите бяха раздадени на финала, пред х. Звездица, където участниците имаха възможност да се отдадат на заслужен отдих.

Наградният фонд на тазгодишното издание е в размер на 3000 лв. и включва ваучери за верига магазини DragZone и електронен магазин Doltcini.

Графика на надморското равнище
Графика на надморското равнище

Повече информация относно записването и условията за участие – на страницата на събитието.

Състезателно трасе
Състезателно трасе

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.