Конкурс за гражданска активност „Участие за природа“

0


Дата на събитието: 10.05.2015

Сподели

Shares

Конкурс за гражданска активност „Участие за природа“
Виждате природозащитен проблем и искате да направите нещо, за да го предотвратите? Тогава този конкурс е точно за вас. Бъдете активни за природата и спечелете финансова и експертна подкрепа за своя план за действие!

Конкурсът, обявен от Българска фондация „Биоразнообразие“, е насочен към граждански групи, неправителствени организации и читалища, които работят или ще работят по конкретни екологични конфликти, за чието разрешаване са нужни спешни мерки. Важно условие е работата по предложения план за действие да не е част от вече финансиран проект.

Екологичните проблеми, за чието решаване ще се борите, може да са най-различни: изсичане на гори, незаконно строителство, замърсяващи предприятия, изграждане на ВЕЦ-ове и ветропаркове на неподходящо място и по неподходящ начин…

Конфликтът може да е нов или да е част от вече стартирала кампания, но е задължително да е от обществена значимост (да засяга голяма група хора).

Вашият план за действие следва да бъде описан във формуляр по образец, който включва и примерен бюджет за изпълнение на предложените дейности с максимален размер 2000 лева.

Формулярът и условията за участие в конкурса можете да намерите тук.

И побързайте, защото срокът за подаване на предложения е до 10-и май. Изпращайте ги на uchastie@biodiversity.bg.

Tрите най-добри предложения ще получат финансова подкрепа, за да бъдат осъществени.

Ако идеята ви е печеливша, ще бъдете уведомени до 20-и май, а официално победителите ще бъдат обявени на церемония по време на ежегодния форум за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи „Зелени дни“ (21-24 май).

Проектите пък трябва да се реализират в периода 22 май – 31 декември 2015 г.

А най-хубавото на този конкурс е, че от него печелим всички.

Успех!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.