Дунав Ултра II

0


Дата на събитието: 11.07.2015

Сподели

Shares

Когато нищо друго не помага, идва ред на упоритостта. Поне такъв е случаят с участниците в проекта Дунав Ултра II, който миналата година не успя да постигне целта си – преминаване с ултра скорост по протежението на северната ни граница с колела. Затова на 11-12 юли ще бъде направен нов опит.

Дунав Ултра IIЗадачата на пръв поглед пак е същата – изминаване на 682-километровото трасе от с. Куделин, Видинско до Дуранкулак за 48 часа.

Само че този път изпитанието ще е още по-трудно и интересно. Посветено е на състезателите от Тур дьо Франс от 1903 г., които с желанието и отдадеността си на любимия спорт полагат основата на модерното колоездене. Тъй като по онова време все още не е бил изобретен дерайльорът (малката зъбчата част, позволяваща да се превключват автоматично скорости), колоездачите са изминавали етапи с дължина над 300 км, карайки само на една скорост!

112 години след началото участниците в „Дунав Ултра“ отдават респект на пионерите, като ще направят опит да изминат маршрута покрай Дунав с велосипед с една скорост (т.нар. сингъл спийд).

За целта любителите-велосипедисти смятат да се придвижват денонощно, с кратки почивки. Всеки желаещ да ги подкрепи по време на изпитанието може да се включи в карането в избран от него участък с шосеен или друг велосипед.

Проектът „Дунав Ултра“ подкрепя идеята за изграждане на вело инфраструктура в близост до северната ни граница.

ВИЖ ОЩЕ: Повече за първото издание на „Дунав Ултра“ ще разберете от това интервю.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.