TRANSFIGURATION – новият фестивал в сърцето на Родопите

0
 

Сподели

Shares
Село Долен
Село Долен

Между 6 и 9 август в родопското село Долен ще гостува първото издание на TRANSFIGURATION FESTIVAL. Мултижанровият фестивал ще събере на едно място интересни музиканти като Baba Zula (Турция), Villagers of Ioannina City (Гърция), родните Бalkansky с Теодосий Спасов, Исихия, Кайно Йесно Слонце, Irfan и smallman на голямата сцена. На малката ще вбъдат The Third Man, Vataff Project, MyTrip, Kliment, както и други, които предстои да бъдат обявени. Паралелно с музикалната програма ще има лекции, прожекции, работилници и ателиета на най-прогресивните имена в съвременните приложни изкуства, архитектурни решения и дигитални технологии – Robotev, ACEM, Ивайло Петров и други, които се очаква да потвърдят участие.

Билетите за фестивала вече са в продажба, а броят им е лимитиран до 1024. Идеята е да се осигури оптимален комфорт на участниците и посетителите във фестивалната зона. До 10 май включително билетите ще се продават на промоционална цена от 110 лв. за четирите дни на събитието, а след тази дата ще бъдат достъпни срещу 130 лв.

Цената на билета, освен пълната 4-дневна фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, включва място за паркинг и палатка на територията на фестивала. Желаещите да се възползват от тази възможност трябва да регистрират своя билет на сайта или фейсбук страницата на фестивала от 11 май. Притежателите на регистрирани билети ще получават идентификационен номер, валиден за тяхното място в охраняемите паркинги и къмпинг зони.

Гостите без автомобил ще могат да пътуват с редовните линии на превозвачите до Гоце Делчев, откъдето до село Долен ще могат да ползват услугите на специални бусове-совалки. В четирите дни на фестивала совалките ще превозват пътници до всички зони за настаняване на територията на община Сатовча. Подробният график за потегляне на фестивалните бусове ще бъде публикуван в края на месец юли.

Освен къмпинг зоните на TRANSFIGURATION FESTIVAL, на разположение на гостите на фестивала ще бъде легловата база на хотелите и къщите за гости в живописните села в Община Сатовча. Пълен списък на локациите и допълнителни подробности ще бъдат обявени на 11 май.

Balkansky
Balkansky

В момента текат мащабни строителни дейности на терен по реализирането на фестивалната инфраструктура, като акцент е изграждането на амфитеатрален комплекс, където ще бъде позиционирана основната сцена. Тъй като TRANSFIGURATION FESTIVAL ще се проведе в землището на село Долен, което е архитектурен и исторически резерват, екипът на фестивала е заложил постигнето на пълна хармония между духа на селото и фестивалните структури. Затова и елементите от архитектурата на TRANSFIGURATION FESTIVAL се изработват от естествени материали, под ръководството на опитни архитекти и експерти в областта на екстериорния дизайн от България и Сърбия. Скоро ще бъдат публикувани и първи кадри от изграждането на фестивалната площ.

TRANSFIGURATION FESTIVAL 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.