90 000 ще бягат за тези, които не могат на 3 май

0


Дата на събитието: 03.05.2015

Сподели

Shares

90 000 атлети се записаха да участват в надпреварата на 3 май, неделя, за да се състезават в подкрепа на хората с увреждания на гръбначния мозък. Броят хора за второто световно благотворително надбягване „Крила за живот“ (Wings for Life World Run) наистина говори много за значимостта на това събитие.

Wings for Life

Все още можете да се запишете и за т.нар. Селфи Run, така че до 3 май регистрираните участници все продължава да расте.

Акроробатичният парапланерист и атлет на Ред Бул Веселин Овчаров заминава със своя отбор „Fly the Earth” в Букурещ този уикенд, за да участва на живо в надбягването заедно с много други доказани спортисти. Той е силно ангажиран в кампанията, и привлича свои приятели към каузата. Журналистът Атанас Марков от Autobild ще се надбягва в съседска Турция, и дано приложи страстта си към скоростите и в маратонките върху асфалта.

Веселин Овчаров

Броят регистрирали се за благотворителното бягане е впечатляващ, но цяла плеяда звезди илюстрира най-добре нивото на тази наистина невероятна мисия.

Ето и малко любопитни цифри:
• 60% от регистрираните са мъже, 40% жени
• 92 годишната Шота Самушия от Грузия е най-възрастната атлетка на трасето, а няколко 16 годишни (минималната допустима възраст по-закон в някои държави) ще се опитат да избегнат „колите-ловци“, или така наречената подвижна финиш линия, като най-младите участници
• Тийм NAPR, също от Грузия, тържествено е обещал да изтича 4480 км, разпределени сред 501 индивидуални членове на отбора
• Състезанието ще се проведе в различни 12 часови зони, от Калифорния до Япония
• Температурите се очаква да варират от 40 градуса пареща жега в Индия и Дубай до хладните 10 градуса по целзий в Русия, Чили и Норвегия
• Осем тона оборудване за синхронизиращо оборудване ще бъде използвано на глобалните локации
• Енергията, която ще произведат атлетите, тичащи по световните писти, пътища и пътеки е равна на енергията, която изразходва едно семейство за две и половина години

Wings for Life

Мащабът на събитието може да бъде съпреживяно най-пълноценно на живо. Повече от шест часа пулсиращи телевизионни кадри на живо ще дадат шанса на тези, които няма да участват, да следят състезанието в реално време на Wingsforlifeworldrun.com.

В допълнение на всичко това, радио шоу на живо което ще следи екшъна в 35-те места по света може да слушате онлайн на Wingsforlifeworldrunradio.com.

Екшънът не спира до тук. Проследяването на живо позволява на зрителите по света да проследят действието отблизо, докато тече търсенето на новия световен шампион.

Събитието, което ще разтърси света започва в 14.00 часа местно време в неделя 3-ти май и ще бъде състезание като никое друго – събирайки световните професионални бегачи и аматьорите в един опит да надбягат подвижните финиш линии под формата на страховитите „коли-ловци“.

Едно е сигурно тази неделя, всички събрани средства се инвестират за изследвания и лечение на травми на гръбначния мозък.

Wings for Life
Wings for Life в Хърватия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.