Да сверим вело-километражите

0


Дата на събитието: 01.05.2015

Сподели

Shares

Първите 200 участници в “До работа с колело” вече се регистрираха, готови за трупане на велосипедни километри през целия месец май. Сред тях са и първите 8 сформирани отбора.

Споделянето на изминатите с велосипед километри, заедно с индивидуално, отборно и градско класиране ще бъдат отворени точно на 1 май в bike2work.be.

От 1 до 30 май ще могат да се регистрират и съревновават всички запалени, начинаещи, възрастни, невръстни и подрастващи велосипедисти.

Организаторите уточняват, че за вело-километри до работа се смята всяко каране до работно място, училище, пазаруване, разходка, среща с приятели и всяко друго място или занимание достъпно с велосипед.

До работа с колело

В миналогодишната кампания участие взеха отбори на общински и областни администрации, министерства и други институции. Очакваме тяхно включване и сега като индикатор за променящата се политика за чист, здравословен и ефективен вело-транспорт.

Участниците в националната кампания могат да посочват в кое населено място велосипедират. Досега регистрираните са отбелязали участие в 6 града и 1 село. Най-велосипедния град и село ще определим според постиженията на първите трима участници с най-добри постижения.

Набавете си вело-километраж/ вело-компютър, заредете GPS-ите и споделяйте велосипедните си разстояния всеки ден от 1 до 30 май на bike2work.be. Следете класирането, за да видите кой напредва по следите ви или пори въздуха пред вас.

Напомняме на всички софиянци, че по време на кампанията започва тазгодишното преброяване на велосипедни потоци и се организират регулярни ВелОбучения. За подобни дейности в други градове на страната – попитайте вашата община или най-близкия велосипеден клуб.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.