Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия – приключението предстои

0
 

Сподели

Shares

Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

Колоездачи, каращи по стълби, тесни калдъръмени улички, минаващи през къщите на хората, прескачащи коли и всякакви други градски препятствия. Фотографи, оператори, репортери, които ги преследват по трасето, взимат интервюта, гледни точки, а предишния ден и технични завои с велосипед.

Това накратко предстои да се случи скоро във Велико Търново. Поводите са два – градската даунхил надпревара „Търново Даунтаун“ и приключенският университет за журналисти, фотографи и оператори на Ред Бул и списание 360°.

Търново Даунтаун
Снимка: Concept Creative

„Търново Даунтаун“ се очаква да се превърне в едно от най-зрелищните байк събития за годината в България. За състезанието по планинско колоездене в градски условия вече са се записали над 100 участници, сред които някои от най-добрите карачи в страната. Разбира се, ще има и звезди, сред които ярко се откроява Филип Полк – един от главните организатори на Световните градски серии и про атлет на Ред Бул.
Датата е 9 май, а подробности за това, което ни очаква в старопрестолната столица, включително и програма, можете да намерите тук.

Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

Такъв повод нямаше как да бъде подминат от Ред Бул и списание 360°, които организират приключенския университет за журналисти, фотографи и оператори, кръстен JOURNEYversity (от Journey for Journalist + University). От 7 до 10 май отново във Велико Търново ще се проведе четвъртата му сесия, която в унисон с „Търново Даунтаун“ и сезона е на тема колоездене. За да станат част от света на екстремните спортове, съпреживявайки го, екип от четирима професионалисти ще имат възможността да навлязат по-надълбоко в колоезденето с обучението, което JOURNEYversity им осигурява. И понеже не може без JOURNEY – приключение, ще има и опознаване района на старопрестолната столица на две гуми, разузнаване на трасето преди състезанието, срещи с утвърдени и изгряващи звезди на градския даунхил и разбира се, парти. Екипът „студенти“ на приключенския университет ще имат и задача – да представят екстремното състезание със свой филм, който по-късно ще ви покажем.

Всичко това ще се случи благодарение партньорите на байк сесията на Red Bull JOURNEYversity – машинариите за приключения RAM bikes, които участниците в приключенския университет ще карат, Animal, Profiled Ltd. – официалният представител и дистрибутор на Nikon за България, Оптики Леонардо и очилата Oakley.

Понеже приключението трябва да бъде пълно, автомобилите също са приключенски. Велосипедите и участниците в JOURNEYversity ще возят на борда на високопроходими автомобили Great Wall – пикап „Steed 5“, който както се вижда и от снимката, може да носи много, и новото поколение SUV „Great Wall H6“. Пикапът Steed 5 e лидер в сегмента и пикап №1 на световните пазари, 16 поредни години е най-продаваният автомобил в своя клас на пазара в Китай, лидер на пазари като Австралия, Южна Африка и Великобритания.

Steed 5
Пикапът на Great Wall „Steed 5“

Повече за проекта JOURNEYversity можете да научите от тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.