Велосипедно шоу ще превземе улиците на Велико Търново

0


Дата на събитието: 09.05.2015

Сподели

Shares

На 9-ти май във Велико Търново ще се случи нещо наистина зрелищно. Старопрестолната столица ще приеме едно от най-очакваните и атрактивни събития случвали се на родна земя до този момент – „Търново Даунтаун“. Ще можем да видим някои от най-добрите родни и чуждестранни колоездачи, спускащи се по улиците на града. Градската даунхил надпревара ще включва каране по стълби, тесни калдъръмени улички, минаване през къщите на хората, прескачане на коли, камиони и всякакви други препятствия, типични за градската среда.

Търново Даунтаун
Снимка: Concept Creative

Специално за състезанието в България ще пристигне един от главните организатори на Световните градски серии и про атлет на Ред Бул – Филип Полк. Той е натоварен със задачата да направи оглед на мястото и организацията на събитието, за да може догодина състезанието да бъде кръг от световния турнир.

Филип Полк
Филип Полк

„До този момент за участие са се записали над 100 човека и бройката се увеличава ежедневно.“ – казаха организаторите от Консепт Криейтив.

Състезателното трасе във Велико Търново е с дължина от 1200 метра и е изпълнено с множество стълби, тесни калдъръмени улички, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции, дори един Нисан Juke, който състезателите ще трябва да прескачат. Трасето стартира от стрелбището, преминава през гората, продължава надолу през квартала и достига до площад Поборнически.

След финала на състезателната част събитието ще продължи от 19 ч. на паметник на Асеневци, където ще има парти с музика, бар, голяма въздушна възглавница, върху която ще се скача с колела и ще се изпълняват различни атрактивни трикове, изложбена зона с рекламни шатри на Oakley, Nescafe, RAM Bikes, Anima, Scott България, както и други интересни активности.

„Търново Даунтаун“ ще бъде първият кръг от Българските градски серии, които ще се проведат през целия месец май в три родни града. Следващия кръг за четвърта поредна година е част от карнавалната програма на Габрово и традиционно ще се проведе на 17-и май. Финалът на турнира ще бъде на 30-ти май в Плевен, а човекът събрал най-много точки от целия турнир ще получи директен билет за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава.

ПРОГРАМА

8-ми май , петък
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела
17:00 – 20:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Интерхотел Велико Търново/
20:00 – Техническa конференция

9-ти май, събота
7:30 – 8:30 – Регистрация и получаване на стартови номера /Интерхотел Велико Търново/
9:30 – 11:45 – Тренировки
12:00 – 14:15 – Квалификация
15:00 – 17:00 – Финали
18:30 – Награждаване /Паметник Асеневци/
19:00 – 22:30 – Биг Еър Бег, Парти и демонстрации /Паметник Асеневци/

10-ти май, неделя
Разходки из града и свободна програма

„Търново Даунтаун“ ще бъде едно от най-атрактивните „байк“ събития случвали се на родна земя до този момент – не го изпускайте – вход свободен!

Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

По време на „Търново Даунтаун“ в града ще се случва още нещо интересно – Red Bull JOURNEYversity. Четвъртата сесия на приключенския университет ще бъде между 7 и 10 май, а темата, разбира се, е колоездене. Благодарение на съвместната инициатива на Ред Бул и списание 360° отново екип от професионалисти ще стане част от света на екстремните спортове, съпреживявайки ги. Този път участниците са четирима – репортер, фотограф и двама оператори. Те заедно, работейки в екип, ще бъдат на мястото на събитието, ще карат колела в района и ще научат повече за този спорт, ще проучат трасето, ще се запознаят със състезателите и ще заснемат филм, който по-късно ще ви представим.
Следете 360mag.bg за още новини от „Търново Даунтаун“ и Red Bull JOURNEYversity.

„Търново Даунтаун“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.