Бременна победи в полумаратон

0
 

Сподели

Shares

Стефани Ротстийн Брус доказа, че не е задължително бременността да означава много почивка и пълно ограничаване на физическите усилия, даже напротив. Американката спечели полумаратона в Сан Луис Обиспо в неделя с време от 1:23:14 ч. Семейният триумф беше допълнен от съпруга ѝ Бен Брус, който финишира първи при мъжете с постижение от 1:10:55 ч.

Бременна победи в полумаратон - Стефани Брус, Бен Брус
Стефани обаче в никакъв случай не е изключение, има жени, които бягат и в още по-напреднала бременност. През 2014 г. Алисия Монтано взе участие в бягането на 800 метра на националния шампионат на Щатите бременна в 34-та седмица. Също в 34-а седмица беше и жена, завършила наскоро прочутия Бостънски маратон.

Самата Стефани не е случаен бегач. Тя е слизала под 2:30 ч. в маратона.

Бременна победи в полумаратон - Стефани Брус

Освен, че може да бяга с доста голям корем, очевидно Стефани се възстановява и бързо от раждане, защото само преди 10 месеца роди първия си син. И сега тя се надява да се завърне към състезанията скоро след раждането на второто си дете, за да участва в квалификациите, след които ще бъде определен отборът на САЩ по маратон за олимпиадата в Рио де Жанейро догодина.

Но и у нас си имаме майки-героини. Вижте например разказа на Северина Митева за две от участничките в най-трудното приключенско състезание в България – XCo Adventure Cup тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.