Хижа Триглав – преоткриването

1
 

Сподели

Shares

Ако хижа Триглав ви говори малко или нищо или пък води само към асоциации със словенския връх, не е случайно. Доскоро мястото работеше само с предварителна резервация. Нещата обаче се промениха с нечовешка намеса.

Хижа Триглав
Хижа Триглав

Става въпрос за Антон Тодоров, който съвсем заслужено си спечели титлата „НЕчовек на годината 2014“ в конкурса на 360°. Ако ви е интересно защо, вижте тук. Тони, заедно със своя приятел Радо, неотдавана се зае да стопанисва хижа Триглав в Стара планина.

Антон Тодоров - 360° НЕчовек на годината 2014
Антон Тодоров – 360° НЕчовек на годината 2014

Явно Тони и Радо са свършили доста работа през последните месеци, защото хижата вече работи постоянно, приема гости и не пропуска повод за празнуване.

Хижа Триглав
Радо – другият хижар

Мястото се намира в подножието на връх Триглав (2276 м) и над х. Русалка в Русалийския проход, през който се стига и до Тъжа. Една от основните маркировки за хижата тръгва от подбалканското село Тъжа, като може да се стигне по маркирана пътека за около 3:30 часа или по 17-километров коларски път. Близо до хижата се намират някои от най-красивите планински водопади в страната като Кадемлийското пръскало (на около 45 мин.) със своите 72 метра и Бабското пръскало (на около 30 мин.), което е високо 54 м. На два часа път от хижа Триглав са и х. Тъжа и Мандрата. Заслон Голям Кадемлия пък е на около 4 часа.

Хижа Триглав

Тони и Радо обещаха винаги да има човек в хижата, който да посреща гостите. Скоро се очаква там да има и интернет, но и сега можете да видите снимки от мястото на Facebook страницата на Триглав и да пишете на хижарите.

Хижа Триглав
Великден на хижа Триглав

Поводи да се качите до преоткритата хижа няма да липсват и смятаме да ви държим в течение за събитията, които двете момчета организират на Триглав. Очаквайте скоро и интервю на 360° с Тони и Радо.

Ако искате да се свържете с новите хижари на Триглав:
0887 678 135 – Радо
0878 474 145 – Тони

Хижа Триглав

Сподели

Shares

1 коментар

  1. БРАВИСИМО! МНОГО УСПЕХИ В НАЧИНАНИЕТО…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.