Тасос-колела-каяци

0


Дата на събитието: 01.05.2015

Сподели

Shares

Комбинацията от трите е очаквано добра. Караш колело из острова, спускаш се почти от върха му, минаваш по горски пътчета, прекосяваш речни долини и стари села, където те очаква студена бира. В същото време не пропускаш да обиколиш заливите и скалистите брегове с каяк, да влезеш в някоя от морските пещери, да акостираш на див плаж.

IztreshTeam

Майското вело-каяк пътуване около гръцкия остров започва да се превръща в традиция за нашите приятели от IztreshTeam. Има защо – в началото на май, извън сезона, са едни от най-приятните дни, в които да опознаете Тасос по вода и суша. Освен дните на каяци и колела, вечерите също се очаква да бъдат приятни. Ще се пече прясна риба и гребе от купи със салата, а нощувките ще бъдат на палатка – в къмпинг Пефкари бийч, на около 10 минути пеша от Потос. Там има приятни места за настаняване, чисти бани и тоалетни, места за готвене, барбекю, места за миене на посуда и дори за гладене.

IztreshTeam

Ако решите да се включите в гръцкото приключение на IztreshTeam, датите са 1-5 май, а цената на човек е 290 лева. Всички, които се обадят и запишат на 30 април, ползват 20% отстъпка от цената.

Осигурени са:
– екипировка: каяци (двуместни и едноместни) и всичко необходимо за плаването с тях
– водачи в морето и в планината
– транспорт (от и до София), включително транспорт на велосипедите
– газов котлон, кафе, чай, къмпинг посуда
Ако предпочитате сами да приготвяте храната си, имайте предвид, че ще ви е осигурено всичко необходимо, за да готвите на открито.

IztreshTeam

Тръгването е на 1 май сутринта от София. Транспортът е осигурен, но ако предпочитате да пътувате самостоятелно, можете да се срещнете с групата направо на острова – в къмпинга.

Приключението е подходящо дори за хора, които никога не са сядали в каяк и хващали гребло. За целта, още през първия ден, инструкторите от IztreshTeam ще направят кратко каяк обучение, съчетано с опознаване на района. След като вече умеете да плавате, ще имате възможността в следващите четири дни да обиколите най-интересните брегове на Тасос с каяците, дори да влезете в морски пещери, достъпни само по вода. Колелата пък ще се карат по планинските пътища и пътечки.

IztreshTeam

Какво ви е необходимо:
– палатка, спален чувал, изолиращо шалте
– фенерче или челник
– вода и храна по време на пътешествието (може да си купите и на място)
– велосипед за планинско колоездене, резервна гума, накладки за спирачки, каска
– дрехи според сезона и прогнозата, вкл. бански (задължително носете втори комплект дрехи в случай, че се намокрите)
– слънчеви очила, шапка и слънцезащитен крем

IztreshTeam

Допълнителни разходи:
Цената за нощувка в къмпинга е около 9-10 евро на нощ за една палатка и един човек. Подробностите можете да проверите в сайта на къмпинга.
Ако не желаете да нощувате в къмпинга, може да си намерите сами алтернатива, стига да е в южната част на острова, близо до групата.

IztreshTeam

Отстъпки:
– за деца, когато са в една лодка с родител -20%. Минимална възрастова граница – 12 години.
– за групи от 5 (или повече) човека -10%
– за приятели на клуба -10%
– в случай че пътувате със собствен превоз -45 лв. (тази отстъпка е валидна при групи над 4 човека)

За записвания и въпроси: 088 777 13 00, Ясен.

Ясен Желязков от IztreshTeam
Ясен Желязков от IztreshTeam

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.