Woodys style

0
 

Сподели

Shares

Може ли едно ударено от гръм дърво в селце близо до Барселона да заживее нов живот? Части от него да започнат да се носят по забързаните тротоари на Ню Йорк, зелените планини на Нова Зеландия, слънчевите плажове на Бразилия, дори по модните подиуми на Париж? С марката очила Woodys Barcelona явно това е напълно възможно.

Woody style

Паднали дървета, стари скейтове и уейк дъски, рециклирана дървесина – това са част от материалите, които креативните испанци използват за направата на очила, предназначени за „маниаци, сърфисти, уейбордисти, супергерои и всички, които вдъхновяват модата днес“.

Woodys

Идеята да се използва дърво за направата на рамки идва от професионалния уейкскейтър* и европейски шампион Йосеп Дошта. Той имал специално отношение към дървения материал, защото правел дъските си сам. По време на едно състезание той вижда две дървени чаши и веднага си ги представя като основа за очила. Не му трябва много време, за да направи първите слънчеви очила с рамки от дърво за себе си. Не му трябвало много и за да разбере потенциала на творението си.

Началото било дадено с проучвания на производството и изследване на подходящите материали. В ключовия момент дошъл ред в употреба да влязат и познанията за уейкскейта. Така Йосеп стигнал до идеята за ламиниране на дървото и възможността старите уейк дъски да се рециклират и превръщат в нови очила.

Woody style

Успехът бил бърз. Всички около уейкскейтъра били много впечатлени от очилата и скоро испанецът започнал с първите продажби. Първоначално той се опитвал да убеди някоя от големите компании за очила да подкрепи идеята му, но те явно не били готови да инвестират в такъв продукт. Тогава Йосеп Дошта решава, че ще действа сам и създава своя марка. Не след дълго, очилата които започнали като хоби, се превръщат в глобален продукт под името Woodys Barcelona. Сега Woodys е добре позната марка, която има повече от 600 точки на продажба в цял свят, включително в България.

Woodys

От какво са направени?

Всички очила с марката Woodys Barcelona са направени от 100% от естествено дърво. Използват се бамбук, бреза, круша, дърво от рециклирани скейтове и други. Лакирани са с естествен пчелен восък за защита на дървесината от външни атмосферни условия.

Те плуват

Очилата не потъват във вода, което ги прави идеални за водни спортове. Пчелният восък пък ги предпазва при мокрене.

Леки са

Woodys са по-леки от пластмасовите очила, защото са направени от дърво.

Практични са

Всички модели рамки са пригодени да бъдат ползвани като слънчеви очила или с диоптрични лещи.

Уникални са

Няма как, няма две еднакви парчета дърво. Това прави всеки един Woodys различен от останалите.

Очилата на Woodys Barcelona можете да намерите в Co Optics.

Woodys

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.