Близо 400 човека в „Байк и рън за Чепън“

0


Дата на събитието: 25.04.2015

Сподели

Shares

Предстои четвъртото издание на ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън“ край Драгоман. Датата е 25 април, а форматът на събитието, наред с маршрут за планинско колоездене, ще включва и част бягане. Тази година е въведена и нова дисциплина при бегачите – Маратон 42.

Байк и Рън за Чепън

Посрещнало над 290 колоездачи и бегачи през 2014 г., състезанието тази година се очаква да надмине рекорда си – до момента са се регистрират близо 400 човека в двете направления – бягане и колоездене. Ограничения в степента на професионална подготвеност на състезателите няма. Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител.

Байк и Рън за Чепън

Таксата за участие в двете състезания е 15 лв. при предварителна регистрация и 20 лв. в деня. Стартовият пункт и мястото на срещата е пред сградата на Община Драгоман в 8:30 ч. Началният час на бягането е в 9:30 ч., а на вело състезанието – в 10:30 ч.

Пълна информация за категориите и записване :
Колоездене
Бягане

За най-малките посетители на „Байк за Чепън“ Adventura.bg ще проведе работилница, в която ще ги запознае с техники на каране и безопасност в планината. Ще бъде изнесена кратка теоретична и практична част. Събитието е част от новата инициатива на Adventura – Велокръжок.

Транспорт
Специално предвиден за целта вагон на БДЖ по линията София-Драгоман ще превози напълно безплатно участниците и инвентара им до мястото на събитието. Състезателите, които искат да се възползват от тази възможност, трябва да заявят желанието си на мейл ip@stenata.com до 12 ч. на 22 април като отбележат трите си имена и телефонен номер.

Забележителности
„Байк и Рън за Чепън“ предлага и програма за запознаване със забележителностите на красивата Чепън планина и Драгоманското блато, извън състезанието. СПД Балкани ще организират турове с гид сред живописния пейзаж на региона за всички природолюбители при предварителна заявка в Център за опазване на влажните зони „Драгоманско блато“. Центърът предлага и възможност за наблюдение на птици, постоянна експозиция на биоразнообразието край Драгоманското блато, презентации и лекции за значението на влажните зони у нас и опазването на речните екосистеми.

Байк и Рън за Чепън

Работилница
И тази година мобилната работилница Fix&Ride ще бъдат част от състезанието. Състезателите ще могат да разчитат на нея за отстраняване на технически проблеми в няколко точки – на старта и в средната част на трасето, на кръстопът, където участниците минават няколко пъти.

Нямам подходящо колело?
Участниците в колоездачните трасета без собствен велосипед могат да наемат велосипеди RAM HT 1, осигурени от Compass Bikes. Цената на велосипед с предварително заплащане е 20 лв., а на място 25 лв. За резервации и повече информация – info@compass-bikes.com или 0876 242 845.

„Байк и Рън за Чепън“ е не просто ежегодна среща на любителите на активния спорт сред природата и приятелите на планината. То събира в едно широк кръг активни и модерно мислещи хора, загрижени за природата, интересуващи се от нови предизвикателства и нови хоризонти за пътешествия, като същевременно изпълнява основната си цел – популяризиране на велосипеда и на бягането, като здравословни начини за придвижване.

Разбира се, ще има и награди. Партньорите, предоставили наградния фонд за победителите, са Julbo, RAM Bikes, Roo’bar, Deuter, Biottery, магазини „Стената“ и минерална вода Ком.

Актуална информация онлайн
„Байк и рън за Чепън“
Видео 2014
„Зелени дни“

Подробна информация за маршрутите:
Маршрут 41 км (голям трасе)
Маршрут 21.3 км (малко трасе)

Байк и рън за Чепън 2015

„Байк и Рън за Чепън“ е откриващо събитие от програмата на форума за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи „Зелени дни“ (21-24 май 2015 г.). Организатори са БААТ, магазини „Стената“ и Adventura.bg в партньорство с Община Драгоман. Списание 360° е медиен партньор на събитията.

Байк и Рън за Чепън

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.