Със самолет и екипировка до Кападокия

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Виктор Троянов
Снимка: Виктор Троянов

„Когато посетих Кападокия за пръв път преди 15 години, това ми се стори най-приказното място, на което съм попадал и в същото време ми се струваше невероятно отдалечено. Не съм си представял, че някой ден ще кръстосвам отново този район с колело.“ – написа Виктор Троянов в статията си „Кападокия: колела, скали и балони“, публикувана в пролетния брой на 360°.

Снимка: Виктор Троянов
Снимка: Виктор Троянов

Кападокия е невероятно място – всеизвестен факт. Това, което обаче по-малко хора знаят, е какви възможности за приключенстване предлага районът. Карането на колела под феерията от балони е само част от емоцията, която можете да си осигурите в тази част на Турция.

Ако си мислите обаче, че Кападокия е твърде далеч, за да я посетите – имайте предвид, че не е точно така. Лабиринтът от скали се намира на около 1300 километра от София.

Другата добра новина е за всички, които се чудят как да стигнат бързо и евтино до там, вземайки със себе си „играчките си“, били те велосипеди, палатки, парапланери или ски (да, има ски курорт на 50 км от скалите). Турските Авиолинии имат редовни полети от София до Кападокия. Крайната цена на двупосочния билет, закупен от www.thy.com, е 312 евро.

Позволеният багаж с Турските Авиолинии е 30 кг + ръчен багаж допълнително. Хубавото е, че повечето видове спортна екипировка (колела, сърф, голф, дайвинг, ски и др.) се пренася безплатно към позволения багаж в зависимост от дестинацията. Каква екипировка за кои полети е безплатна можете да проверите тук.

За повече информация: 02/980 41 51 и www.thy.com.

Турски Авиолинии

Снимка: Виктор Троянов
Снимка: Виктор Троянов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.