До работа с колело и през 2015

0
 

Сподели

Shares

До работа с колело

Кампанията „До работа с колело” в България започва да се превръща в традиция, каквато се надяваме да стане и колоездачмото придвижване до работното място.

Тази година за трети пореден път целият месец май е посветен на кампанията, инициирана от сдружение „Велоеволюция“. Предизвикателството да използват велосипед до работа е отправено към всички активни и потенциални начинаещи велосипедисти в страната.

„До работа с колело“ ще намерите на сайта Bike2work.be, където участниците от населени места от цяла България могат да се регистрират. Кампанията дава възможност за индивидуално или отборно участие. Отборите могат да бъдат както фирмени, така и на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели. Чрез ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело, всеки може да следи съревнованието в индивидуална и отборна класация, а и в класация по населени места. Най-упоритите отново ще бъдат отличени.

В рамките на кампанията „Велоеволюция“ продължава с инциативата ВелОбучение и ще започне преброяване на велосипедните потоци в София. Записванията на инструктори-доброволци за ВелОбученията са тук и за Преброяването – там.

На 31 май в София „Велоеволюция“ ще отличи най-упоритите велосипедисти и ще обяви резултатите от майското броене на велосипедните потоци в столицата.

В миналогодишния месец май с „До работа с колело“ участници от 30 български града и 5 села изминаха 94846 велосипедни километра.

За повече информация: сайтът на „До работа с колело“.

До работа с колело
Снимка: girlsbikingtowork

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.