Устремен велофест във Варна

0


Дата на събитието: 24.04.2015

Сподели

Shares

Варненските колоездачи не спират да бъдат активни и да си намират поводи да карат заедно. На 24, 25 и 26 април ще има не едно, а цяла поредица от събития на две колела в морския град. Те са обединени под шапката на „Устрем Велофест“.

Трите дни велофест започват с шествието „С колело във Варна“ на 24 април. Идеята е да се покара съвместно из града и да се покаже, че велосипедите имат място в него.

Устрем Велофест

Следващият ден, 25 април, пак ще бъде с колело, но около варна. Тогава ще има велоизлети за начинаещи и напреднали по маршрути за планинско и шосейно колоездене. Ще можете да видите красотите около Варна и да научите повече за възможностите за велотуризъм в района.

Последният ден от фестивала, 26 април, ще бъде с дъх на море. Тогава ще бъде организиран празник сред природата на Ковшак чешма. Ще има състезание с велосипеди за малки и големи, начинаещи и напреднали (кроскънтри), игри, фотоконкурс, уроци по стрелба с лък, конна езда, слаклайн, скачащи кокили и още изненади. Осигурен е безплатен транспорт до мястото на състезанието на хора и велосипеди от Варна.

Ковшак чешма
Ковшак чешма. Снимка: Велоклуб „Устрем“

„Устрем Велофест“ е в подкрепа на титлата „Европейска младежка столица 2017“, спечелена от Варна и ще се осъществи с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.

Варна - Европейска младежка столица 2017

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.