Петър Гьошарков стана вице-европейски шампион по сноуборд

0
 

Сподели

Shares

Европейският вице-шампион по слоупстайл сноуборд вече е ясен. Петър Гьошарков-Пепо се класира втори във финалното класиране за Европейската Купа след последното състезание на FIS, което се проведе Корвач, Швейцария на 18 април. Там Пепо се класира осми, но благодарение на успехите си в предишните състезания си извоюва второто място за купата.

Петър Гьошарков
Петър Гьошарков. Снимка: Бороборд

Пепо ни даде много поводи да му се радваме през този сезон. Той отбеляза победа в Европейската купа по слоупстайл сноуборд на състезание, което се проведе в Щръбске Плесо, Словакия в края на март. Ден преди това пък взе титлата в Държавното първенство в Боровец в дисциплината Биг Еър. На 8 март тази година Пепо се класира втори на друг старт за Европейската купа, който се проведе в Копаоник, Сърбия.

Младият национал, една от надеждите на родния сноуборд, е на 18 години и е състезател на „Бороборд“. Той, заедно със Симеон Митрев и Георги Георгиев, е в националния А-отбор на младежите сноубордисти. Интервю на 360° с него и другите две момчета можете да видите тук.

Момчетата от Националния отбор по сноуборд
Момчетата от Националния отбор по сноуборд

Повече за големите надежди на българския сноуборд ще намерите в брой ЗИМА 2014 на списание 360°.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.