Безценни джаджи и екипировка

0
 

Сподели

Shares

Освен ските, обувките и щеките, освен лопатата, предавателя и сондата, има някои много полезни неща, които всички взимаме сред природата. Те носят удобство, сигурност и стил. Събрали сме ги в този шарен списък и ви предлагаме конкретен продукт за всяка точка от него:

Безценни джаджи и екипировка - Gerber Crucial

Универсален инструмент

Човек винаги има извинение, за да си вземе универсален инструмент. Все ще ви се наложи да срежете някое въже, домат или пък кебапче, а клещите и отвертките винаги влизат в употреба през всеки сезон. Варианти има много – вие най-добре можете да изберете подходящия за вас според начините, по които ще го ползвате сред природата.

Безценни джаджи и екипировка - Voile

Многоцелева вещ: Каишки

Изработените от разтеглив полиуретан каишки със закалена алуминиева катарама са безценни. Продават се в различни дължини и могат да се използват да си завържете ските, да закрепите коланите за пантене, като заместител на липсващия/повреден щраймер и за каквото още се сетите.

Marmot

Яке или елек от пух или синтетика

Независимо къде сред природата сте, компактното, подплатено яке е задължително. То може да бъде от пух или синтетичен аналог. Хитрото на елеците и якетата от пух, освен топлината, която дават, е тяхната компактност и лекота. Качествена пухенка може да тежи едва 300 грама и да се побира в собствения си джоб.

Julbo

Слънчеви очила

Освен ако не ви брули вятър със скорост 80 км/ч посред буря, пантенето със ски очила е силно непрепоръчително, защото ще се замъглят повече от парна баня. Слънчевите им събратя са идеални за занимания с високо аеробно натоварване, при което жегата извира от главата ви като водата от гейзера в една друга баня – Сапарева. Ако имате намерение да ползвате очите и очилата си във високата планина, заложете на модел, който защитава от всички страни или т.нар. глетчерни очила.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.