Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

0
 

Сподели

Shares

Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

Приключенският университет Red Bull JOURNEYversity в партньорство с екстремното списание 360°, продължава пролетно с четвъртата си сесия, за която се търсят нахъсани участници. Тя ще бъде на две колела и с много адреналин. Нейната тема, в унисон със сезона, е колоездене. Поводът е едно от най-зрелищните състезания в България тази година – градската даунхил надпревара Търново Даунтаун, която ще се проведе в старопрестолната столица на 9 май.

Търново Даунтаун

Благодарение на Red Bull JOURNEYversity от 7 до 10 май група журналисти, фотографи и филммейкъри ще навлязат в света на колоезденето, за да го съпреживеят и станат част от него. Те ще могат да видят отблизо байкърите, каращи по стълби, тесни калдъръмени улички, минаващи през къщите на хората, прескачащи коли, камиони и всякакви други градски препятствия. За да стигнат до там обаче, първо ще бъдат обучени от опитни лектори в колоезденето и отразяването на байк събития, ще карат колела край Велико Търново, ще проучат трасето на Търново Даунтаун и ще научат повече за възможностите и уловките му.

Ще имат лична среща и възможност да заснемат и интервюират и един от бележитите атлети на Red Bull – Филип Поук, който е и организатор на световните сериии по спускане с колела в градски условия.

Разбира се, ще се запознаят и с най-добрите български даунхил колоездачи, както и с атлетета на Animail – Блейк Самсон, който също е специален гост на състезанието. Ще има срещи и с организаторите на Търново Даунтаун – хората от Concept Creative, които имат богат опит в създаването на вело паркове (Боровец и Пампорово), организирането на състезания и са едни от основните играчи на българската байк сцена.

Блейк Самсон.
Роденият в Зимбабве Блейк Самсон. Снимка: nsmb

Информацията, опитът и емоциите, които участниците в Red Bull JOURNEYversity съберат по време на байк сесията, ще бъдат споделени. „Студентите“ в приключенския университет ще могат да пресъздадат видяното и усетеното от тях по време на Търново Даунтаун, използвайки своите изразни средства – текст, снимки или видео. Основният резултат от труда им – документален филм за състезанието, колоездачите и локацията, ще има възможността да се превърне в продукция за известната медиа агенция Red Bull Media House и така да достигне до много хора и отвъд границите на България.

Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

Ако сте журналист, репортер, фотограф, оператор или филммейкър и вече сме запалили у вас искрата да станете част от това приключение, имате възможност да се включите. Това, което трябва да направите, е да ни изпратете CV, снимка и свой материал (текст, снимки, видео) в духа на списание 360° и Red Bull на magazine@360mag.bg и ще участвате в конкурса. Крайният срок е 16 ч. на 30 април. Приключението започва на 7 май във Велико Търново и само формално приключва на 10-и – за продължението му Red Bull JOURNEYversity ще ви е дал достатъчно големи криле.

Red Bull JOURNEYversity: Байк сесия

Приключеснкият университет JOURNEYversity се организира от Red Bull списание 360° в партньорство с RAM bikes, Great Wall и Animal, Profiled Ltd. – официален представител и дистрибутор на Nikon за България, Оптики Леонардо и очилата Oakley.
Повече за проекта JOURNEYversity можете да научите от тук.

Journey for Journalist + University = JOURNEYversity

За повече информация следете 360mag.bg и facebook.com/360mag.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.