Движи се естествено с Vibram FiveFingers

0
 

Сподели

Shares

Знаете ли, че човешкото стъпало има 26 кости, 33 стави и повече от 100 мускула, сухожилия и ставни връзки? И да, подобно на останалата част от тялото ни, за да са здрави и силни краката ни, трябва да ги стимулираме и тренираме. Освен това оформянето на мускулите на стъпалата и в долната част на краката ще подобри цялостния баланс на тялото, ще развие гъвкавостта и устойчивостта му, и не на последно място – ще направи походката по-лека и въздушна.

Vibram FiveFingers
За целта – на помощ ни идват обувките Vibram FiveFingers. В толкова много разновидности, че със сигурност ще откриете подходящия за вас модел, независимо от спорта, който практикувате. Всеки един от моделите осигурява комфорт и стабилност на крака, плюс максимално сцепление, без значение от повърхността, върху която се движите. Плюс – антибактериална стелка, възможност за пране в пералня и две години гаранция.

БЯГАНЕ

Bikila EVO WP

Bikila Evo Man
Bikila Evo Man

Моделът е с водоустойчива конструкция и лепени шевове, така че да не усетите предизвикателствата като мокър терен или ниски температури. Подметката е с максимална дебелина 8.5 мм, гарантирано държи на меки или хлъзгави повърхности, а минималното тегло (159 г за чифт 43 номер и 122 г за чифт 38 номер) ще ви накара да забравите, че имате нещо на краката си. Наличен в мъжки и женски вариант.

ТРЕКИНГ И ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ

TrekSport

TrekSport Man
TrekSport Man

Идеалният избор за времето, прекарано навън сред природата. Олекотеният 4мм грайфер и подметката Vibram TC-1 Dura ще осигури стабилност и комфорт на крака при различни терени, а раздутият език и синтетичният външен слой осигуряват максиммум дишаемост и гъвкавост. И още – плътно прилепване към крака чрез затягане с връзки, светлоотразяваща повърхност и междинен слой подметка EVA за по-добра защита. В мъжки и женски вариант.

Speed XC Man

Speed XC
Speed XC

Безкомпромисни обувки за планинско бягане и ходене по груб терен. С многослойна водоустойчива горна част с изцяло лепени шевове, междинен слой от 4 мм EVA пяна за защита от нараняване при ходене по скали и камъни и подметка TC-1 Dura за максимално сцепление.

ВОДНИ СПОРТОВЕ

Maiori

Maiori
Maiori

Най-добрият избор, ако прекарвате времето си плувайки, на сърф, с каяк и лодка, или просто предпочитате да се разхождате по скалите край брега. Сегментираната подметка, изработена от PC-4 Plus гума, осигурява маскимално захващане и защита във водата, като следва естествената извивка на крака при плуване. Миниатюрните цепнатини в подметката пък позволяват бързо отделяне на водата, с минимално тегло и по-бързо съхнене на обувката. Външният слой комбинира синтетични и абразивни материи, за повече защита и сигурност на крака. Моделът разполага и със система Hook and Loop, за да може максимално да пристегнете обувкат, без вероятност от нежелано разхлабване.

ФИТНЕС И ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА

SeeYa LS

SeeYa LS Woman
SeeYa LS Woman

Това е моделът, ако търсите многофункционалност плюс отличен контакт със земната повърхност. Подобрената в техническо отношение горна част на обувката е с подплатен език и допълнителен слой микровелур, за да обхване стъпалото удобно и сигурно. Подметката е с минимална дебелина и мек TPU междинен слой, за засилена гъвкавост и чувствителност на ходилото, като подчертава естественото движение.

Обувките Vibram FiveFingers са на промоционални цени в магазин Basecamp. Ще ги намерите онлайн и на адрес в София, бул. „Черни връх“ 90 и бул. „Александър Стамболийски“ 46.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.