Най-трудното ветроходно състезание

0
 

Сподели

Shares

Volvo Ocean Race събира най-добрите, за да ги изпрати във възможно най-опасните презокеански ситуации

Volvo Ocean Race
Нос Хорн – едно от най-опасните места по време на Volvo Ocean Race. Снимка: Amory Ross

Девет месеца в открити води, през четири океана и пет континента. Няма как да успеете, ако не сте уникално добър ветроходец, но и невероятно силен човек, готов да се справи с това, което често бива определяно като “Еверест на ветроходството”.

Volvo Ocean Race
Снимка: Ian Roman

По време на Volvo Ocean Race екипажите живеят живота на абсолютната му граница. Състезанието, стартирало за пръв път през 1973 г., всяка година събира елита на ветроходството.

 Volvo Ocean Race
Снимка: Yann Riou

Тази година маршрутът минава през 11 пристанища и 38 739 морски мили, като започва в Европа (Аликанте, Испания), минава през Африка, Азия, Австралия и Америка, и завършва отново в Европа. Стартът му беше през октомври 2014 г., в момента повечето отбори прекосяват Атлантическия океан. Финалът е в Гьотеборг на 27 юни 2015 г.

Volvo Ocean Race
Снимка: Ainhoa Sanchez

Още за Volvo Ocean Race можете да научите в брой ПРОЛЕТ 2015 на списание 360°.

Търсете ни в началото на всеки нов сезон, четири пъти в годината в спортните магазини, книжарници, големите търговски центрове, разпространителската мрежа в цялата страна и всички обекти на ОМV, Lukoil, Eco и Shell, както и по репове и супермаркети в България.

Пролет 2015
Списание 360° – Пролет 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.