Търново Даунтаун

0


Дата на събитието: 09.05.2015

Сподели

Shares

Байкъри, каращи по стълби, тесни калдъръмени улички, минаващи през къщите на хората, прескачащи коли, камиони и всякакви други препятствия, типични за градската среда. Подобна зрелищна маунтин байк обсада от градски тип ни очаква на 9 май във Велико Търново.

Търново Даунтаун

Старопрестолната столица ще бъде домакин на вело надпреварата в градски условия „Търново Даунтаун“, която определено не е за изпускане.

Идеята за подобно състезание във Велико Търново съществува от много време, но най-накрая, след години опити да се реализира, състезанието е факт и залозите са много големи.

Зад проекта седи не кой да е, а екипът на Concept Creative, които както винаги подготвят изключително интересно трасе, включващо в себе си множество стълби, тесни каменисти улички, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции. Мястото не е избрано случайно. Според хората от Concept Creative, Велико Търново е най-подходящият град за състезание в градска среда в България, защото улиците са стръмни, има множество „естествени“ градски препятствия, тесни участъци и възможност за изграждане на мащабни конструкции.

Състезанието ще бъде много атрактивно, така че ви съветваме да си запазите уикенда около 9-ти май и да посетите Велико Търново, защото ще имате възможността да станете част от нещо уникално и изключително интересно.

В надпреварата ще се включат някои от най-добрите байкъри от България и съседните страни, а организаторите издадоха, че на родна земя ще пристигне и една от легендите на градските състезания в световен мащаб, за да помогне с организацията на събитието.

Друго интересно нещо е, че състезанието в Търново е част от първото издание на българските градски серии, които ще се проведат през целия май месец и ще посетят няколко родни града. Победителят в сериите ще получи страхотна награда – „уайлд кард“, директен билет и покрити всички разноски за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19-и юни тази година! Там той ще има уникалната възможност да се запознае и да кара рамо до рамо с някои от звездите на световната байк сцена, сред които Филип Полк, Томас Славик, Мики Хана и много други.

Търново Даунтаун

ПРОГРАМА:

8 май, петък
14 – 18 – Оглед на трасето без колела
17 – 20 – Регистрация и получаване на стартови номера /Интерхотел Велико Търново/
20 – Техническa конференция

9 май, събота
7:30 – 8:30 – Регистрация и получаване на стартови номера /Интерхотел Велико Търново/
9:30 – 11:45 – Тренировки
12:00 – 14:15 – Квалификация
15:00 – 17:00 – Финали
18:30 – Награждаване /Паметник Асеневци/
19:00 – 22:30 – Биг Еър Бег, Парти и демонстрации /Паметник Асеневци/

10 май, неделя
Разходки из града и свободна програма

За връзка с организаторите: contact@conceptcreative.org

Търново Даунтаун

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.