С планински велосипед по глетчер

0
 

Сподели

Shares

Възможно ли е да караш маунтинбайк по глетчер? Разбира се. Доказват ни го Греъм Агасиз, Джеймс Дорфлинг и Кам Маккол върху ледената шапка Пембъртън в Британска Колумбия, Канада.

С планински велосипед по глетчер
Тримата решават да осъществят идеята през миналото лято. След като започват да планират обаче, разбират с какво предизвикателство са се захванали. От една страна, трябва да вземат всичките си инструменти, защото на глетчера няма веломагазини. В същото време багажът им трябва да е много лек, защото ще бъде транспортиран с хеликоптер до лагера им.

С планински велосипед по глетчер
Цялата концепция е доста амбициозна, затова всичко, което ще влезе във филма unReal трябва да изглежда почти невъзможно на хартия, преди да бъде реално изпълнено.

С планински велосипед по глетчер
Тримата байкъри казват „чао“ на цивилизацията и сухата земя и заживяват на огромната, бавно движеща се, замръзнала река от древен лед. От този момент до края на пътуването основната им цел в общи линии е да останат живи. Момчетата нямат никакви познания за заобикалящата ги среда и вероятността да пропаднат в някоя цепнатина е доста висока. Очакват самото каране да е опасната част, но дори и ходенето наоколо е коварна задача.За щастие, тримата имат страхотен водач, който знае какво прави, за разлика от тях.

С планински велосипед по глетчер

„Независимо на какъв терен се озоват, те имат куража да се пробват и уменията да се справят“, казва Маккол за колегите си. „Като погледна назад, не мога да повярвам колко добре мина всичко.“

С планински велосипед по глетчер
Едно от нещата, които не се случват по време на снимките на нормален маунтинбайк филм, е скоковете, над чието изграждане си прекарал часове, просто да се стопят. Байкърите използват страхотни техники, за да оформят снега, и го заздравяват със сол, но всички скокове трябва да бъдат заснети колкото е възможно по-скоро, защото на следващия ден просто може да ги няма. Първоначално мислят, че ще карат предимно на сняг, но тъй като глетчерът продължава да се топи под краката им, осъзнават, че карането по стръмни ледени стени с прикрепени към гумите винтове е може би най-ефикасният начин да го „опитомят“.

С планински велосипед по глетчер
Кам, Греъм и Джеймс приключват пътуването си още по-убедени в невероятната универсалност на планинското колело.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.